Christelijke Muziek & Concertagenda

Vocaal ensemble Quink in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Vocaal ensemble Quink in Westerkerkmuziek
Datum:
24 juni 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 24 juni om 16.00 wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het vocaal ensemble Quink, bestaande uit: Marjon Strijk, sopraan, Elsbeth Gerritsen, alt, Harry van Berne, tenor en Kees Jan de Koning, bas-bariton.
Quink is een ensemble van internationale allure. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, maximaal uitgebreid tot acht zangers, afhankelijk van het repertoire en mag worden gerekend tot de beste a capella ensembles ter wereld. Het ruime repertoire omvat a capella werken van de Middeleeuwen tot en met muziek van deze eeuw; meer dan 800 jaar muziekgeschiedenis!
De veelzijdige musici van het ensemble hebben zich ten doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Voor het barok- en romantisch repertoire verbindt Quink zich met specialisten uit de betreffende stijlperiode. Zo werd een meerjarenproject rond de cantates van Bach en tijdgenoten gerealiseerd, uitgevoerd in enkelvoudige bezetting. Samenwerking met de pianisten Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans resulteerde in het uitbrengen van een CD met Rossini’s Petite Messe Solemnelle.
Het programma dat op 24 juni wordt uitgevoerd, is een zomers programma, getiteld: ‘Engelse romantiek gedoopt in Spaans temperament’ en bevat werken van onder anderen de romantische, Engelse componisten Frank Bridge en Hubert Parry. Van de Spaanse componist Manuel Oltra worden vrolijke liederen gezongen met een knipoog naar de volkscultuur van Spanje.
De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Quink bestaat uit Marjon Strijk, sopraan, Elsbeth Gerritsen, alt, Harry van Berne, tenor en Kees Jan de Koning, bas-bariton.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-06-19 01:14:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar