Christelijke Muziek & Concertagenda

Réforme en révolte Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Réforme en révolte
Datum:
2 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17:00u
Omschrijving:

In het kader van het internationale gedenkjaar 500 jaar reformatie brengt Cappella ad Fluvium een prachtig project: ‘Réforme en Révolte!’ Daarin volgen we op een muzikale manier de weg waarop de reformatie via Zwitserland en Frankrijk naar Nederland is gekomen. Dit project wordt ondersteund door de Waalse Kerken wier voorouders op dezelfde weg vanuit Frankrijk naar Nederland vluchtten.

In 1517, nu 500 jaar geleden, publiceerde Maarten Luther zijn 95 stellingen, al heeft hij ze vast niet op de legendarische kerkdeur van de slotkapel in Wittenberg gespijkerd. Deze ‘opstand’ vormde de inzet van grote religieuze, politieke, maatschappelijke én muzikale veranderingen. Voor Luther was de muziek een belangrijk element om zijn ideeën te verspreiden; hij schreef daarvoor teksten, melodieën en zelfs een enkel motet.

Ook in Nederland won het protestantisme snel terrein. Hier was het vooral Calvijn wiens ideeën via Zwitserland en Frankrijk naar Nederland kwamen. En ondanks het huidige imago van strengheid en stijfheid heeft de calvinistische traditie geweldige muziek voortgebracht: de prachtige melodieën van de polyfone psalmen van Sweelinck. Parels van de calvinistische traditie met teksten die dicht tegen de bijbelteksten aanliggen.

Adres:
Walenpleintje 157-159
Postcode:
1012JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Reformatie

Uitvoerenden:
Cappella ad Fluvium o.l.v. Peter-Paul van Beekum; Gerben Gritter, orgel

Entreeprijs:
€ 13,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.adfluvium.nl
Email adres:
cappella apenstaartje adfluvium.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella ad Fluvium.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-06-14 17:05:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar