Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert in de Mariakerk van 't Zandt door Léon Berben op zondag 25 juni a.s. 16.00 uur Loppersum, Groningen


Naam:
Orgelconcert in de Mariakerk van 't Zandt door Léon Berben op zondag 25 juni a.s. 16.00 uur
Datum:
25 juni 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

ORGELCONCERT LÉON BERBEN IN ‘T ZANDT

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt ook voor het prachtige Huisz-orgel uit 1662 dat in 1791 is verbouwd door Snitger & Freytag. Het staat in de al even fraaie middeleeuwse Mariakerk van
’t Zandt. Het orgel is in 1990 grotendeels naar de toestand van 1791 gerestaureerd. Het orgel heeft een heel karakteristiek eigen geluid met een uitbundige en ‘kruidige’ oude klank.
De Stichting Kerkconcerten Jacobuskerk Zeerijp organiseert een jaarlijkse zomerconcertserie in kerken die onderdeel uitmaken van de Hervormde Gemeente Maarland. Één concert daarbij is in ’t Zandt, zodat dit unieke instrument toch nog gehoord kan worden. Dit jaar zal dat zijn op zondag 25 juni a.s. om 16.00 uur door Léon Berben uit Keulen. Het thema is: Sweelinck, de ‘Organistenmacher’ en zijn invloed tot en met Buxtehude.
Berben studeerde orgel en klavecimbel aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag bij onder anderen Rienk Jiskoot, Gustav Leonhardt, Ton Koopman en Tini Mathot en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus voor zowel orgel als klavecimbel. Hij was vanaf het jaar 2000 klavecinist van het door Reinhard Goebel geleide Musica Antiqua Köln, waarmee hij concerteerde over de hele wereld en voor onder meer Deutsche Grammophon / Archiv Produktion opnam. Sinds 2006 legt hij zich toe op zijn solocarrière. Hij is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk en onder andere het werk van Jan Pieterszoon Sweelinck. Enkele van zijn vele CD’s werden onderscheiden met belangrijke prijzen in de klassieke muziek.
De entrée is € 10,=. Na afloop is er gelegenheid tot gezellig napraten in het koor van de kerk met (gratis) koffie. Deze ontdekkingsreis met instrument en muziek belooft een boeiende middag te worden! Zie het volledige programma op www.jacobuskerkzeerijp.nl.

Adres:
Hoofdstraat 43
Postcode:
9915 PB
Plaats:
Loppersum (Boek overnachting in Loppersum)
Dagje uit in Loppersum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Email adres:
secr.kerkconcertenzeerijp apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Organist Léon Berben.
Telefoon:
05965820235


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-06-12 16:04:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar