Christelijke Muziek & Concertagenda

Vier bekende organisten presenteren unieke CD-box Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Vier bekende organisten presenteren unieke CD-box
Datum:
16 juni 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Op vrijdag 16 juni a.s. vindt in de Sint Lambertuskerk te Rotterdam de presentatie plaats van een unieke 4CD-box met de titel ‘Verborgen parels van Michaël Maarschalkerweerd’. Gerrit Christiaan de Gier, Eric Koevoets, Gerben Mourik en Arjen Leistra spelen op het Maarschalkerweerdorgel van deze kerk een selectie van de werken, die opgenomen zijn. Er zijn stukken van Reger, Vierne, Andriessen, Guilmant en Hendriksen en een improvisatie te horen. Om 19.15 uur is er in de kerk een toelichting op het concert. De CD-Box is na de presentatie te koop voor slechts € 19,95. De toegang is vrij. Bij de uitgang vindt een collecte ter dekking van de kosten plaats.

Unieke CD-box
Twaalf fraaie Maarschalkerweerdorgels op elf bijzondere locaties door heel Nederland worden over het voetlicht gebracht op de CD-box met de titel ‘Verborgen parels van Michaël Maarschalkerweerd’. Dit ter afsluiting van het Michaël Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015. Gerrit Christiaan de Gier, Eric Koevoets, Gerben Mourik en Arjan Leistra hebben een gevarieerd programma opgenomen van muziek daterend van begin 19e eeuw tot nu. Het resultaat is een box bestaande uit vier CD’s met een toelichtend CD-boekje. Deze wordt in een beperkte oplage van 500 stuks uitgebracht. Musicoloog Dr. Bart van Buitenen beschrijft de orgelbouw van Michaël Maarschalkerweerd aan de hand van de bespeelde instrumenten. Fotograaf Pim Vulto heeft de orgels op kunstzinnige wijze in beeld gebracht. Alleen in combinatie met de CD-box is het mogelijk van deze foto’s een kalender op maat te bestellen.
Waar en wanneer?
Het concert op vrijdag 16 juni in de Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen begint om 20.00 uur. De toelichting start om 19.15 uur. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook maarschalkerweerd.info, lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.

Adres:
Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk-Beneden 1-3, Rotterdam
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Gerrit Christiaan de Gier, http://www.gerritchristiaandegier.nl/;
Eric Koevoets, http://www.erickoevoets.nl;
Arjen Leistra, http://www.arjenleistra.nl';
Gerben Mourik, http://www.gerbenmourik.nl

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.maarschalkerweerd.info
Email adres:
maarschalkerweerd2015 apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-29 19:26:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar