Christelijke Muziek & Concertagenda

The marriage of heaven and hell Utrecht, Utrecht


Naam:
The marriage of heaven and hell
Datum:
17 juni 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

In juni 2017 zoekt Vocaal ensemble Coqu de balans tussen de lichte, kinderlijke onschuld en de donkere, harde wereld van de door ervaring getekende mens. Met als titel The Marriage of Heaven and Hell geeft Coqu twee concerten onder leiding van Arnaud van Gelder. Alle werken die op het programma staan zijn gecomponeerd in de 20e en 21e eeuw.

Rode draad in de stukken van Bo Holten, John Tavener en Joost Kleppe zijn de teksten van William Blake. Zijn prachtige gedichten uit de Songs of Innocence and of Experience en To the Evening Star hebben de componisten geïnspireerd tot het uitdrukken van de rijke contrasten tussen beide belevingswerelden. Deze stukken combineren wonderwel met het indrukwekkende Requiem van Ildebrando Pizzetti.

De titel van het programma is ontleend aan het stuk van Bo Holten. Hij verwijst ermee naar een boek van William Blake, maar de teksten van zijn compositie komen niet uit dit boek, maar uit de eerdergenoemde dichtbundel Songs of Innocence and of Experience. Dat klinkt verwarrender dan het is maar hij doet dat met reden, dat ontdekt u wel tijdens het concert.

Dirigent Arnaud van Gelder, tevens tenor, zong bij het Roder Jongenskoor en The Gents en studeerde informatica, koordirectie en solozang. Hij dirigeert het IJsselsteins kamerkoor, projectkoor Concerto Cherise en het Leiderdorps Kamerkoor. Op vaardige en aanstekelijke wijze zijn de ervaren Coqu-leden door de jonge Van Gelder meegenomen op deze bijzondere muzikale zoektocht waarbij wreedheid en esthetische schoonheid hand in hand gaan. Kom luisteren en ontdek hoe Heaven en Hell onlosmakelijk verbonden zijn.

Kijk voor het complete programma en meer informatie over de dirigent op www.coqu.nl. Wees ook van harte welkom op onze facebookpagina. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar info@coqu.nl.

Adres:
Geertebolwerk 23
Postcode:
3511XC
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Coqu olv Arnaud van Gelder

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.coqu.nl
Email adres:
info apenstaartje coqu.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal ensemble Coqu.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-25 23:18:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar