Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgel for Kids; interactief orgelconcet voor kinderen Woudenberg, Utrecht


Naam:
Orgel for Kids; interactief orgelconcet voor kinderen
Datum:
8 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Concert “Orgel for Kids” op 8 juli in Dorpskerk Woudenberg
Op zaterdag 8 juli wordt in de Hervormde Dorpskerk van Woudenberg (Schoutstraat 8a) een interactief zomerconcert speciaal voor kinderen gegeven. Maar ook ouderen die graag willen weten hoe een pijporgel nu eigenlijk werkt zijn van harte welkom. Het is de afsluiting van een project over het pijporgel dat samen met de scholen voor christelijk- en reformatorisch basisonderwijs “De Olijfboom” en “De Wartburg” is opgezet. Op school is In een eerste les verteld over muziekinstrumenten en daarbij ingezoomd op het pijporgel. Tijdens de tweede les is door de kinderen op school een ”Doe-orgel” opgebouwd. Dat is een leskist met een ambachtelijk gebouwd echt pijporgel. In de leskist zitten onderdelen waarmee de kinderen zelf een pijporgel in elkaar kunnen zetten, waarna ze het ook kunnen bespelen. Tijdens het concert op 8 juli kunnen de kinderen – maar ook de ouderen – de klankkleuren van het orgel in de kerk horen en beleven. Zo leren ze bij het echte grote kerkorgel herkennen wat ze bij het “Doe-orgel” hebben ontdekt en geleerd. Organist is Gerben Budding, organist in Gorinchem. Naast Gerben Budding is Rianne de Kruif degene die als spreker alles toelicht. Thema van het concert is “Orgelmuziek voor kinderen”. Gerben Budding opent met een preludium van Kellner en geeft dan een improvisatie waarin hij de diverse pijpsoorten – prestanten, fluiten en tongwerken – laat horen. Daarna speelt hij een aantal kinderstukken, een fuga over “Lang zal je leven”, een improvisatie over het lied “De vogels van de bomen” en een stuk van Johann Kuhnau waarin de strijd tussen David en Goliath wordt uitgebeeld. Hij sluit af met Introductie, thema en variaties van Rinck over een evangelisch luthers gezang dat bij ons qua tekst meer bekendheid geniet als “Altijd is Kortjakje ziek.”
Het concert begint ’s middags om 16.00 uur. Ieder is van harte welkom. De toegang is vrij. Wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de kosten.

Adres:
Middenstraat 20
Postcode:
3931HJ
Plaats:
Woudenberg (Boek overnachting in Woudenberg)
Dagje uit in Woudenberg | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Kinderen en Jongeren
Anders:
demonstratie concert voor kinderen

Uitvoerenden:
Gerben Budding (orgel)
Rianne de Kruif (toelichting

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.hervormdwoudenberg.nl
Email adres:
wvduijvenbooden apenstaartje hetnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van concertcommissie hervormde gemeente Woudenberg.
Telefoon:
0332864527


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-06-21 15:16:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar