Christelijke Muziek & Concertagenda

Venetiaanse sferen in de Bavo met Duo Serinissima Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Venetiaanse sferen in de Bavo met Duo Serinissima
Datum:
20 augustus 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Op zondag 20 augustus is in de Grote of St. Bavokerk een bijzondere combinatie te horen van zang, luit en orgel te horen. Uitgevoerd worden werken van Monteverdi en Bassano. Uitvoeren zijn Duo Serinissima bestaande uit Elisabeth Hetherington (Sopraan) en David Mackor (luit). Het koororgel wordt bespeeld door Henny Heikens.

Het in Nederland gevestigde Duo Serenissima is in november 2015 opgericht door de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Zij zijn gespecialiseerd in de muziek van de 16e en 17e eeuw en spelen programma’s die uiteenlopen van Engelse lute songs tot Italiaanse monodie en Venetiaanse opera. Zij hebben verschillende keren gespeeld voor Radio 4, het in klassieke muziek gespecialiseerde radiostation, en traden op in de Fabulous Fringe van het Utrechtse Festival Oude Muziek in 2016.

Henny Heikens studeerde orgel bij Piet Kee en Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook kerkmuziek studeerde bij Jan Boeke en Klaas Bolt en koordirectie bij Jan Pasveer. Aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort studeerde hij bij onder andere Bernard Winsemius. In 1985 won hij de eerste prijs tijdens het NKV Beiaard Concours te Rotterdam. Twintig jaar lang was Henny stadsbeiaardier van Beverwijk. Ook was hij cantor-organist van de Oude Kerk te Rijswijk, dirigent van het Rotterdams oratoriumkoor Canticum Novum en maakte hij deel uit van het barokensemble Barocco Locco.

Monteverdi is wel bekend, maar wie was Bassano? Beide behoren tot de Venetiaanse School. De eerste beroemde kapelmeester van de San Marco was de Vlaming Adriaan Willaert (1490-1562). Hij was de eerste die gebruik maakte van de mogelijkheden van de basiliek. Hij componeerde muziek voor twee koren die hij liet uitvoeren vanaf verschillende galerijen. Latere belangrijke componisten waaronder Andrea- en Giovanni Gabriëli en Claudio Monteverdi (1567-1643) bouwden deze stijl uit. Monteverdi is de spil van renaissance naar barok. De in Venetië geboren componist en zinkspeler Giovanni Bassano (1561- 1617) schreef vocale werken in de Venetiaanse dubbelkorige stijl. Hij was werkzaam in de San Marco en was de sleutelfiguur in de ontwikkeling van de instrumentale muziek.

Zondag 20 augustus 19:00 – ca.20:00 uur Vesper ‘met werken van o.a. Monteverdi en Bassano). Uitgevoerd door Duo Serinissima (Elisabeth Hetherington, sopraan en David Mackor, luit) en Henny Heikens (koororgel). Toegang vrij (vrijwillige bijdrage €5,00)

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Duo Serinissima (Elisabeth Hetherington, sopraan en David Mackor, luit) en Henny Heikens (koororgel)

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Email adres:
starburg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-22 19:39:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar