Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelvesper met nieuw orgelwerk van Daan Munneke in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Orgelvesper met nieuw orgelwerk van Daan Munneke in de Bavo
Datum:
30 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Op zondag 30 juli wordt in de Grote of St. Bavokerk een bijzondere vesper uitgevoerd met een bijzondere combinatie van zang en orgel. Het orgel wordt bespeeld door Jos van der Kooy (geen introductie meer noodzakelijk) en Kirstin Gramlich. Sinds haar afstuderen in 2004 heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd en concerteerde op diverse gerenommeerde orgels in Nederland en daarbuiten. Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. Ze is de vaste bespeler van het monumentale Holtgräveorgel en artistiek leider van de Lebuinuscantorij.

In deze vesper wordt het nieuwe orgelwerk van componist Daan Manneke uitgevoerd. Het werk heeft als titel Le Bouquet. Jos van der Kooy gaf Manneke opdracht dit werk te schrijven ter gelegenheid zijn vijftigjarig organistenjubileum. Op verzoek van Van der Kooy is het werk gebaseerd op Geneefse Psalmen. Hij ervaart die melodieën als basis van zijn werk als kerkmusicus.
De Psalmen worden gezongen door de sopraan Ilse van Griensven. Zij speelde dwarsfluit in het Nijmeegs Studentorkest en kamerorkest Flos Campi tijdens haar studie logopedie in Nijmegen. In die zelfde tijd kreeg ze haar eerste zanglessen. Met een voorkeur voor kleine ensembles is zij lid van het ensemble La Colombe en het net opgerichte Uriëlconsort. Daarnaast zingt ze regelmatig mee met projecten van Capella Enschede.

Zondag 30 juli 19:00 – ca.20:00 uur Orgelvesper met samenzang; Werk van Daan Munneke (Le Bou-quet) uitgevoerd door Jos van der Kooy (orgel), Kirstin Gramlich (orgel) en Ilse van Griensven (sopraan). Toegang vrij (vrijwillige bijdrage €5,00)

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Jos van der Kooy (orgel), Kirstin Gramlich (orgel) en Ilse van Griensven (sopraan)

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Email adres:
starburg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-22 19:32:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.