Christelijke Muziek & Concertagenda

Pinkstervesper met Haarlems accent Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Pinkstervesper met Haarlems accent
Datum:
4 juni 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 4 juni wordt in de Grote of St. Bavokerk een bijzondere vesper uitgevoerd door de Haarlemse sopraan Michelle Mallinger en een ad hoc Barokensemble. Michelle Mallinger behaalde haar Bachelor of Arts diploma in Vocal Performance van de San José State University (VS) in 1998. Daarna studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), waar ze haar Bachelor of Music graden in koordirectie (2003) en solozang (2005) haalde. Tussen 2010 en 2016 was Michelle een soliste bij de Haarlemse Opera waar ze al 3 producties (Malle Babbe, A Night at the Museum en Torrentius) mee gemaakt heeft. In 2015 zingt ze de titel rol uit Die Verkaufte Braut van Smetana met Opera Noord-Holland Noord.

Verder heeft Michelle een vaste Lied duo met pianist Jorrit van den Ham en een Lied trio programma met tenor Joost van Velzen en pianist Charlie Bo Meijering. Samen met Charlie en regisseur Hans Nieuwenhuis heeft ze in 2016 Poulenc’s ‘La Voix Humaine’ uitgevoerd. Ze is een zangdocent aan de Muziekinstituut van de St. Bavo Koorschool in Haarlem, dirigeert het vrouwenkoor Baba Jaga en geeft privé zangles thuis.

Op deze Pinksterzondag worden werken uitgevoerd van Bach en Telemann die uiteraard passen in de context van deze zondag.

Zondag 4 juni Grote of St. Bavokerk, 19:00 – ca. 19:45 uur: Vesper op Pinksterzondag met werken van Telemann en Bach. Uitgevoerd door Michelle Mallinger; sopraan en Barokensemble. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage van € 5)

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Michelle Mallinger; sopraan en Barokensemble.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Buitenlucht

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Email adres:
starburg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-22 19:12:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar