Christelijke Muziek & Concertagenda

'Liebe Almschi', een muzikaal portret van een bijzondere vrouw Veenendaal, Utrecht


Naam:
'Liebe Almschi', een muzikaal portret van een bijzondere vrouw
Datum:
20 mei 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 20 mei om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 Veenendaal, een concert gegeven door het Chimaera Trio, bestaande uit Annemiek de Bruin – klarinet, Irene Kok – cello en Laurens de Man – piano. Het trio speelt een bijzonder programma rondom Alma Mahler-Schindler, de vrouw van de beroemde componist Gustav Mahler. De titel van het programma luidt: ‘Liebe Almschi’: aan de hand van o.a. originele composities, eigen arrangementen en dagboekfragmenten van Alma zelf wordt een beeld geschetst van deze bijzondere vrouw, die een spin in het 20e-eeuwse kunstenaarsweb was. In dit programma worden daarnaast werken gespeeld van componisten met wie zij veel contact heeft gehad en die zij beïnvloed heeft. Tussen de stukken door worden dagboekfragmenten voorgedragen die het programma afmaken. De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble

Uitvoerenden:
De drie jonge musici van het Chimaera Trio hebben elkaar leren kennen op het Conservatorium van Amsterdam en houden zich intensief en met veel plezier bezig met kamermuziek. Als trio willen zij zich presenteren en profileren met gevarieerde programma’s, waarin zij in wisselende combinaties musiceren. Zij traden reeds veelvuldig op, o.a. tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen (december 2012) en het festival Kamermuziek in het Groen (juni 2013). Het ensemble werd gecoacht door o.a. David Kuijken, Ralph Manno, Arno Piters en Marc Vossen.
Het trio won in 2013 de publieksprijs tijdens de finale van de Storioni Ensemblewedstrijd en de eerste prijs in de finale van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours.
Opnamen van hun spel werden meerdere malen uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl/
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-13 16:46:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar