Christelijke Muziek & Concertagenda

Capella Groningen - Zomer in Zeerijp Zeerijp, Groningen


Naam:
Capella Groningen - Zomer in Zeerijp
Datum:
11 juni 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

Onder leiding van de nieuwe vaste dirigent Merlijn Wackers luidt Capella Groningen op zondagmiddag 11 juni de zomer in met een beestachtig mooi programma, met 16e-eeuwse liederen over dieren van divers pluimage uit verschillende Europese regio's. Een lichtvoetig programma met zomerse klanken vol fluitende vogels, vlinders en zoemende bijen. Ook de vlo, krokodil, feniks en basilisk komen voorbij. De meeste liederen hebben een dubbele bodem. Ze vertellen over dieren, maar houden de luisteraar een spiegel voor of snijden onderwerpen aan die indertijd liever indirect bezongen werden: toespelingen op de liefde, verborgen erotische metaforen. Inderdaad, ook figuurlijk de bloemetjes en de bijtjes.

Centraal in het programma staan beroemde meesterwerken: Le Chant des Oiseaux van Jannequin is met zijn imitaties van vogelgeluiden een typisch voorbeeld van een programmatisch Parijs Chanson. Il bianco e dolce Cigno van Arcadelt is een van de bekendste vroege Italiaanse madrigalen. Daarnaast bijdragen uit Engeland (Wilbye) en Nederland (Padbrué) en zelden uitgevoerde Italiaanse frottole, eenvoudige, strofische liederen die vaak worden gezien als voorloper van de Italiaanse madrigaalstijl. Met Ma tre dol rossignol van Borlet (15e eeuw) maakt Capella Groningen een klein uitstapje naar de late middeleeuwen.

Het programma wordt afgewisseld met enkele verrassende intermezzi in de traditie van de middeleeuwen, toen rondtrekkende jongleurs mensen vermaakten met zang, spel, acrobatiek, mime en andere kunsten. De professionele jongleur Marco 'Bonisimo' Vermeer zal tussen de gezongen stukken optreden. Komt het zien, komt het horen!

Traditiegetrouw serveert Capella Groningen na afloop van het concert een drankje met door koorleden gemaakte hapjes als afsluiting van het seizoen. Graag reserveren; de voorverkoopprijs is inclusief!

Toegang 'Zomer in Zeerijp' (concert & hapje & drankje): reserveren € 14; jonger dan 12 jaar € 3; tot 18 jaar & studenten tot 25 jaar (collegekaart) € 8

Toegang alleen concert: aan de zaal € 13; bij reservering € 11; jonger dan 12 jaar gratis; tot 18 jaar & studenten tot 25 jaar (collegekaart) € 5

Adres:
Borgweg 11
Postcode:
9914 PC
Plaats:
Zeerijp (Boek overnachting in Zeerijp)
Dagje uit in Zeerijp | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 14,00


Internetadres:
http://www.capellagroningen.nl
Email adres:
reserveringen apenstaartje capellagroningen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Groningen.
Telefoon:
0503095698


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-05 16:00:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.