Christelijke Muziek & Concertagenda

Melancholy in Spring Midwolde, Groningen


Naam:
Melancholy in Spring
Datum:
20 mei 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:45u
Omschrijving:

Zaterdag 20 mei (20.15 uur) geeft Kamerkoor Northern Voices een concert om de lente te vieren. Het concert dat in samenwerking met Strijkkwartet Regina Forte wordt uitgevoerd, vindt plaats in de historische Kerk van Midwolde.

Northern Voices o.l.v. Edwin Velvis verrast dit lenteconcert met een kleurrijk programma waaronder het indrukwekkende Tu es Petrus, het tragische Lay a Garland en het vredige Linden Lea.
Strijkkwartet Regina Forte trakteert de luisteraars onder meer op het eerste deel van Schuberts magistrale Strijkkwintet in C. Hartstochtelijke en melancholische muziek, maar ook levenslustig, net als de lente.

Adres:
Hoofdstraat 134
Postcode:
9355 TD
Plaats:
Midwolde (Boek overnachting in Midwolde)
Dagje uit in Midwolde | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Lenteconcert

Uitvoerenden:
Kamerkoor Northern Voices bestaat momenteel uit 28 enthousiaste leden komend uit de drie noordelijke provincies. Zij brengen een breed repertoire van Engelse koormuziek en Bach tot Britten, Pärt en Lauridsen. Afgelopen november hebben zij hun 5-jarig jubileum gevierd in de Der-Aa kerk in Groningen met een uitvoering van de Coronation Anthems van Händel. Het koor, met ervaren zangers, is ambitieus; zingen is een gedeelde passie. Het staat onder de bezielende leiding van dirigent Edwin Velvis.

Strijkkwartet Regina Forte, opgericht in 2014, bestaat uit Ina Andela (viool), Anna Molleman (viool), Inge van der Hoeven (altviool) en Andrea Meijer (cello) en wordt tijdens dit concert bijgestaan door celliste Josien de Vries.

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.northernvoices.nl
Email adres:
secretariaat apenstaartje northernvoices.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Northern Voices.
Telefoon:
0620816951

Kaarten:
Kaarten in de voorverkoop kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar via www.northernvoices.nl en bij boekhandel Daan Nijman in Roden, of via www.daannijman.nl (ticketservice). Kaarten (€15,00) zijn ook verkrijgbaar aan de kassa bij de kerk.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-04-23 22:53:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.