Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Jamie de Goei met poëzie Breugel, Noord-Brabant


Naam:
Orgelconcert Jamie de Goei met poëzie
Datum:
7 mei 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Zondag 7 mei verzorgt Jamie de Goei uit Den Bosch een orgelconcert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank.
Het gevarieerde programma bevat prachtige werken van C.Ph.E. Bach, Mozart, Karg-Elert, Reger en Vierne. De muziek wordt afgewisseld met door Julius Dreyfsandt zu Schlamm voorgedragen gedichten.
Jamie de Goei studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij behaalde achtereenvolgens de diploma's Eerste Fase Muziek en Tweede Fase Orgel. Daarnaast behaalde hij het diploma Kerkmuziek. Zijn docenten waren Reitze Smits en Bernard Winsemius. Aan hetzelfde instituut studeerde Jamie enkele jaren Koordirectie bij Krijn Koetsveld. Jamie geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook op de radio was hij meerdere te beluisteren in orgelprogramma's van de NCRV en de IKON (Musica Religiosa). Van zijn orgelspel verschenen enkele cd's waarop hij de orgels van de Grote Kerk te Gorinchem, Vianen en 's-Hertogenbosch bespeelt. Sinds juni 2012 is Jamie organist van de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch en is daarmee de vaste bespeler van het Bätz-orgel uit 1831 en het Strümphler-kabinetorgel uit ca. 1780. Jamie is daarnaast nog werkzaam als dirigent èn begeleider van koren en instrumentalisten en werkte o.m. samen met het vermaarde Cappella Brabant.
Julius Dreyfsandt zu Schlamm (pseudoniem van Hans van der Sandt) woont in Sint-Oedenrode en is een dichter die op een breed terrein actief is. Zijn werk is divers van aard en kent vele thema’s.
Van hem zijn twee dichtbundels in het Duits en drie in het Nederlands verschenen. Een aantal van zijn gedichten zijn vertaald in het Slowaaks, Tsjechisch en Bulgaars en in betreffende landen verschenen in literaire tijdschriften. Tevens is zijn werk te vinden op o.a. http://blog.seniorennet.be/julius_dreyfsandt_zu_schlamm .
Hij draagt zijn gedichten regelmatig voor, al dan niet samen met musici en publiceert in diverse weekbladen, op nieuws- sites, in een maandmagazine en op YouTube.
Julius is als vaste dichter betrokken bij de “ Barokgroep Scordatura “ http://www.scordatura.nl .
Hij heeft samen met de fotograaf Gerry van Roosmalen ( Sint-Oedenrode ) zowel in 2015 als in 2016 met veel succes een Foëzie (foto’s met gedichten)expositie in de tuin van het gemeentehuis te Sint-Oedenrode gehouden.
Hij is redacteur bij het in 2015 opgerichte “ Schrijverscollectief Meierijstad” (Openbare Groep op Facebook).

Het concert begint om 16.00 uur. De toegang tot het concert is gratis met een vrije gift na afloop.

Adres:
Sint Genovevakerk
Postcode:
5694 AG
Plaats:
Breugel (Boek overnachting in Breugel)
Dagje uit in Breugel | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Email adres:
sjefdenuijl apenstaartje chello.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jamie de Goei.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-04-21 19:34:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar