Christelijke Muziek & Concertagenda

Passie-Paasconcert in geheel vernieuwde voormalige Joannes de Doperkerk in Klundert Klundert, Noord-Brabant


Naam:
Passie-Paasconcert in geheel vernieuwde voormalige Joannes de Doperkerk in Klundert
Datum:
13 april 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:45u
Omschrijving:

In de geheel vernieuwde voormalige Joannes de Doperkerk (Cultureel Centrum Klundert) zal een unieke uitvoering van het indrukwekkende Passie-Paasoratorium “Van Liefde ongekend” plaats vinden, waarbij het Marcusevangelie in muziek en teksten centraal staat.
Op 20 april worden alle verenigingen uit de gemeente Moerdijk uitgenodigd. Strootman over die avond: ,,Dan laten we aan alle verenigingen zien wat voor mogelijkheden het gebouw hen te bieden heeft."

Joannes de Doperkerk (Cultureel Centrum Klundert)
Voor Stichting Cultureel Klundert betekent muziek een verbindende factor en nodigde mede daarom in de Stille Week voor Pasen, koor en orkest uit naar het Cultureel Centrum in Klundert te komen.
De voormalige Joannes de Doperkerk is omgebouwd tot een voortreffelijke concertzaal met een
karakterestieke akoestiek. Publiek, koor en musici voelen zich meer dan thuis in deze voortreffelijke ambiance. Henk Strootman, de man achter het Cultureel Centrum, laat met trots het resultaat zien. ,,De hele kerkvloer is eruit gehaald en daarvoor in de plaats zijn grote zwarte tegels gelegd", vertelt Henk Strootman. ,,Daaronder zit 2 kilometer slang van de vloerverwarming. Het dak is wel aangepakt maar het is niet vernieuwd. Dat gaan we later doen. In 2024 moet het gebouw asbestvrij zijn en in het dak zit asbest, dus voor die tijd moet het vernieuwd zijn. De hele renovatie wordt in drie fases uitgevoerd. Nu wordt de binnenkant van het gebouw aangepakt."Terwijl Strootman dit vertelt zijn schilders bezig om de muren te voorzien van een lichte kleur. ,,Het dak is groen zoals het was, de bovenkant van de muren is wit en de onderkant wordt heel licht groen. Ik vind het resultaat heel mooi."
Door het schoonmaken van de glas-in-loodramen komen de prachtige Bijbelse afbeeldingen beter tot hun recht. ,,En dan is alleen de binnenkant van de ramen nog maar schoon gemaakt", zegt Strootman. ,,De buitenkant moet nog gedaan worden."

Uniek nederlands oratorium: Van Liefde ongekend
Op muziek van Johan Bredewout en tekst van Hans de Ruiter wordt in het eerste deel van het oratorium “Lam Gods”, de intocht in Jeruzalem, de gevangenneming en de terechtstelling van Jezus verteld. Tussendoor worden door een lector enkelen Bijbelpassages gelezen.
Als extra, anders dan bijvoorbeeld bij de Mattheuspassion, eindigt het niet bij het sterven van Jezus, maar wordt in deel 2 van het oratorium “Christus is waarlijk opgestaan” de opstanding van Jezus bezongen. Het oratorium wordt geheel in het nederlands uitgevoerd.

Uitvoerenden
De Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen heeft vooral in de afgelopen 40 jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en groeide onder de vakbekwame leiding van dirigent Bert Moll uit tot één van de grotere, bekende koren van Nederland.
De warme klanken typeren de koorzang van Deo Juvante en zijn samengebracht op de vele cd’s welke van het koor verschenen.
Het koor zal in de Joannes de Doperkerk op vakkundige wijze worden begeleid door Het Groot Nationaal Strijkorkest met Barbara Kurmann als concertmeester alsmede door Johan Bredewout op vleugel en Henk Strootman op orgel

Plaats: Joannes de Doperkerk (Cultureel Centrum Klundert),
Molenstraat 31, 4791HL te Klundert.
Tijd: donderdag 13 april om 20.00 uur.
Toegangskaarten à € 12,50 zijn te bestellen op www.stichtingcultureelklundert.nl
en verkrijgbaar bij Primera Van de Berge, bij Albert Heijn In de Klundert en op de avond van 13 april aan de kerk.

Adres:
Molenstraat 31
Postcode:
4791HL
Plaats:
Klundert (Boek overnachting in Klundert)
Dagje uit in Klundert | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Chr. Koorvereniging Deo Juvante
Groot Nationaal Strijkorkest o.l.v. Bert Moll

Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van koorconcerten, Bert Moll, Stichting Cultureel Klundert en Deo Juvante.

Kaarten:
www.stichtingcultureelklundert.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-03-28 14:55:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar