Christelijke Muziek & Concertagenda

Ein Deutsches Requiem Utrecht, Utrecht


Naam:
Ein Deutsches Requiem
Datum:
1 april 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u

Omschrijving:

Op 31 maart en 1 april zingt de Utrechtse Studenten Cantorij een van de grootste composities van de muziekgeschiedenis die iedereen een keer gehoord moet hebben: Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms. Het stuk wordt uitgevoerd in de door Brahms zelf gearrangeerde versie voor koor en quatre-mains vleugel in de Noorderkerk te Amsterdam (31 maart, 20:15) en de Geertekerk te Utrecht (1 april, 20:15).

Met de professionele solisten Berend Eijkhout (bariton) en Charlotte Houberg (sopraan) en pianisten Jan-Paul Grijpink en Ernst Munneke zet het universiteitskamerkoor onder leiding van dirigent Fokko Oldenhuis een concert van hoge kwaliteit neer. De individuele stemmen van de koorzetting komen volledig tot hun recht in deze versie met quatre-mains vleugel. Dit maakt dit stuk intiemer van karakter en toegankelijker voor het publiek.

Naast Ein Deutsches Requiem van Brahms klinken ook twee motetten van Felix Mendelssohn en de Fantasie in f-klein van Franz Schubert. Drie van de grootste componisten uit de 19e eeuw zorgen hiermee voor een avond gevuld met prachtige Romantische klanken.

Voor een dodenmis is Ein Deutsches Requiem zeer toegankelijk. Brahms koos bewust voor de Duitse volkstaal in plaats van het Latijn en gebruikte teksten die troost bieden aan nabestaanden. Hij schreef het werk voor de concertzaal en niet voor een (kerkelijke) plechtigheid.

Op zondag 26 maart is om 10:00 een voorproefje van het concert te horen op Radio 4 in het programma Spiegelzaal.

Adres:
Geertekerkhof 23
Postcode:
3511XC
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.uscantorij.nl
Email adres:
pr apenstaartje uscantorij.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Utrechtse Studenten Cantorij.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-03-16 23:29:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar