Christelijke Muziek & Concertagenda

Northern Voices brengt passiemuziek van Händel Roden, Drenthe


Naam:
Northern Voices brengt passiemuziek van Händel
Datum:
14 april 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Voor het vierde jaar op rij voert Kamerkoor Northern Voices o.l.v. Edwin Velvis de Brockes Passion van G.F. Händel uit. De Brockes Passion is een muzikale vertelling over het lijdensverhaal van Christus aan de hand van de tekst van Barthold Heinrich Brockes (1680-1747). Deze passie is tamelijk onbekend, maar heeft toch een belangrijke rol in de muziekgeschiedenis gespeeld. Johann Sebastian Bach heeft zich bij het schrijven van zijn Matthäus- en Johannes-Passion laten inspireren door dit dramatische maar toch ook verrassend lichtvoetige werk. Behalve de Brockes Passion zal Northern Voices een achtstemmig a capella motet ten gehore brengen, het beroemde Crucifixus van Antonio Lotti. Dit concert is een aanrader voor wie de passiemuziek eens anders wil beleven.

Adres:
Kerkelijk Centrum Op de Helte, Touwslager 125
Postcode:
9301 BJ
Plaats:
Roden (Boek overnachting in Roden)
Dagje uit in Roden | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Kamerkoor Northern Voices, Edwin Velvis (dirigent), Gerben Bos (tenor) en Henk de Vries (orgel). Zangers uit het koor nemen de andere solopartijen voor hun rekening.

Entreeprijs:
€ 15,00

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.northernvoices.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Northern Voices.

Kaarten:
Kaarten in de voorverkoop kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via www.northernvoices.nl en bij boekhandel Daan Nijman in Roden, of via www.daannijman.nl (ticketservice). Kaarten (€ 15,00) zijn ook verkrijgbaar aan de kassa bij de kerk. Kinderen tot en met

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-03-13 18:00:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar