Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert in Maartenskerk Baarland Baarland, Zeeland


Naam:
Passieconcert in Maartenskerk Baarland
Datum:
18 maart 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Consort of Voices met 17e eeuwse passiemuziek

Op zaterdagavond 18 maart 2017 is barokensemble Consort of Voices te gast in de Maartenskerk te Baarland. Vocale soliste is de sopraan Marlotte van ’t Hoff. Op het programma staat Italiaanse en Duitse 17e eeuwse muziek voor de passietijd voor de bezetting sopraan, viola da gamba en orgel.

Centraal in dit concert staan ‘de lamentatione Jeremiae Prophetae’, muziek op teksten uit de klaagliederen van Jeremia. Deze muziek hoort liturgisch gezien thuis in de 'donkere metten' (de week voor Pasen) en gaat over ondergang van Jeruzalem als symboliek voor het lijden en heengaan van Christus. Italiaanse en Duitse componisten als Colonna, Rosenmüller en Sances schreven hierover indringende muziek, vol contrasten, kleur, verstilling en dramatiek. Daarnaast klinkt ook vocale muziek van Schütz en speelt André Poortvliet als intermezzi orgelwerken van Frescobaldi, Scheidemann en Froberger op het historische Moreau-orgel uit ca 1750.

De sopraan Marlotte van ’t Hoff studeerde solozang klassiek bij Hanneke Kaasschieter aan het Fontys conservatorium te Tilburg, waar ze in 2015 met succes afstudeerde. Ze werkte afgelopen jaren vaker samen met barokensemble Consort of Voices.

Het concert begint om 20.00 (kerk open: 19.30 uur). Kaarten kosten 8 euro (inclusief programmaboekje en pauzedrankje) en zijn te reserveren via de website van Consort of Voices of door te bellen naar 0113-639092 of 0113-639620 of per email: baarland@zeeuwsekerken.nl
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Culturele Raad Borsele.

Reserveren wordt aanbevolen omdat het aantal plaatsen beperkt is. Meer informatie is te vinden op www.consortofvoices.nl en http://www.zeeuwsekerken.nl/agenda_baarland.html

Adres:
Slotstraat 3
Postcode:
4435 AM
Plaats:
Baarland (Boek overnachting in Baarland)
Dagje uit in Baarland | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Marlotte van 't Hoff, sopraan

Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.zeeuwsekerken.nl
Email adres:
baarland apenstaartje zeeuwsekerken.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Consort of Voices.
Telefoon:
0113-639620


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-02-19 11:46:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar