Christelijke Muziek & Concertagenda

Octet van Schubert in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Octet van Schubert in Westerkerkmuziek
Datum:
18 februari 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Octet van Schubert in Westerkerkmuziek
Op zaterdag 18 februari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd door het Kamermuziek Ensemble van het Philips Symfonie Orkest. Zij spelen het Octet (D803) van Franz Schubert voor strijkkwintet, klarinet, fagot en hoorn uit 1824. Het is in tweeërlei opzicht een uniek werk: het is zijn enige werk voor acht musici en geen enkele andere componist heeft voor dezelfde bezetting geschreven – twee violen, altviool, cello, contrabas, klarinet, fagot en hoorn. Het stuk werd besteld door een Weense nobelman, Ferdinand Troyer, zelf een blijkbaar voortreffelijke klarinettist, die het wilde hebben als aanvulling op het Septet van Beethoven, dat destijds een grote populariteit genoot. Schubert voltooide zijn opdracht op 1 maart 1824, maar het stuk werd pas in 1827 voor het eerst uitgevoerd en het duurde nog zesentwintig jaar voordat het in druk verscheen.
Als alle herhalingen in acht worden genomen, duurt het zesdelige werk ruim een uur, maar de sfeer is dermate luchtig en afwisselend dat het geen minuut te lang is. Tot de aantrekkelijkste kanten van het octet behoren het fijnzinnige, onopgesmukte contrapunt en uiteraard als altijd de concentratie op heerlijke liedachtige melodieën. Maar het opmerkelijkste facet van het werk schuilt in de moeiteloze integratie van de in potentie moeilijk te verenigen kleuren, waarbij de klarinet en de viool de hoofdrollen vervullen. De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Octet van Schubert

Uitvoerenden:
Kamermuziek Ensemble van het Philips Symfonie Orkest

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl/
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerk Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-02-11 01:02:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar