Christelijke Muziek & Concertagenda

De Lamentaties van Robert White Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
De Lamentaties van Robert White
Datum:
12 maart 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

De Lamentaties van Robert White, 'Peccavimus' van Christopher Tye (één van de langste motetten uit de Tudor-tijd) en gezangen van Hildegard von Bingen. Allemaal topmuziek waar u vast wel eens van gehoord hebt, maar die zelden in de concertzaal te beluisteren is. Dat is het programma van Cappella Gabrieli op 12 maart om 15:00 uur in de Eendrachtskapel, Rotterdam.

Van Hildegard von Bingen weten de meeste mensen wel dat ze abdis was. Maar zij was ook raadgeefster en gesprekspartner van pausen en keizers. Een sterke vrouw die ook nog eens zeer fraaie muziek schreef.
Dan, aan de overkant van het Kanaal, naar de kathedraal in Ely, gesticht in dezelfde periode als Hildegard's klooster. Daar werkte Christopher Tye. Van hem zingen we het zevenstemmige motet 'Peccavimus cum patribus nostris'. Dit prachtige werk valt helaas zelden te beluisteren, wat misschien te wijten is aan de bijzondere bezetting.
Tot slot klinkt muziek van de schoonzoon en opvolger van Tye aan de kathedraal van Ely: Robert White. White was in zijn tijd even beroemd als zijn toenmalige collega's Byrd en Tallis. Aan het eind van zijn leven was hij zelfs 'Master of the choristers' aan de Westminster Abbey, de meest prestigieuze positie op dat moment. Aan zijn vijfstemmige Lamentaties kunt u goed horen waarom hij zo gewaardeerd werd.

Adres:
Eendrachtskapel, Eendrachtsstraat 95, Rotterdam
Postcode:
3012 XH
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.cappellagabrieli.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella Gabrieli.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-02-02 20:20:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar