Christelijke Muziek & Concertagenda

Der Dichter Spricht Loosduinen, Zuid-Holland


Naam:
Der Dichter Spricht
Datum:
19 maart 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.30u - 16.15u
Omschrijving:

Vocaal Ensemble Multiple Voice presenteert in het voorjaar van 2017 een programma met Duits, romantisch koorrepertoire met prachtige en sfeervolle muziek van Rheinberger, Wollf, Schumann, Mendelssohn, Brahms en Reger.
Deze componisten hebben zich laten inspireren door gedichten uit de populaire 19e eeuwse bundel ‘Des Knaben Wunderhorn’ (de wonderhoorn van de knaap) en poëzie van dichters als Von Eichendorff, Goethe en Rückert. Poëzie uit de Romantiek betekent teksten over de natuur, de liefde, de schemering en de nacht, het schallen van de jachthoorns en het gezang van de nachtegaal.
We presenteren een brede waaier aan romantische koormuziek met onder meer de eenvoudige, prachtig getoonzette ‘Sieben Lieder’ van Brahms, de ‘Doppelchörige Gesänge’ van Schumann en de indringende ‘Geistliche Gesänge’ van Wolf.

De muziek is sfeervol, adembenemend en heerlijk om je zinnen te verzetten; typisch een programma dat je in het vroege voorjaar als verlangen naar een heerlijke zomer wilt horen. Vocaal Ensemble Multiple Voice staat garant voor een prachtige uitvoering van dit repertoire.

Adres:
Willem III-straat 40
Postcode:
2552 BS
Plaats:
Loosduinen (Boek overnachting in Loosduinen)
Dagje uit in Loosduinen | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble Multiple Voice

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.abdijkerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Multiple Voice.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-01-18 16:19:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar