Christelijke Muziek & Concertagenda

Oratorium Paulus van F. Mendelssohn Bartholdy Alblasserdam, Zuid-Holland


Naam:
Oratorium Paulus van F. Mendelssohn Bartholdy
Datum:
28 januari 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:15u
Omschrijving:

Op D.V. zaterdag 28 januari 2017 zal Reformatorische oratoriumvereniging Cantate Domino een concert geven in de Havenkerk, Ieplaan 9 in Alblasserdam. Tijdens deze avond wordt het prachtige oratorium ‘Paulus’ van F. Mendelssohn Bartholdy uitgevoerd. Het koor, dat onder leiding staat van Piet C. den Uil, wordt begeleid door organist Gerben Mourik, fluitiste Marjolein de Wit en een begeleidingsensemble met als concertmeester Gerrit van Putten. Daarnaast zullen ook sopraan Loes van Schothorst, tenor Jacob Schenk en bas Sietse van Wijgerden als solisten een bijdrage aan deze avond leveren.

Het oratorium ‘Paulus’ beschrijft het leven van de apostel Paulus. Het werk begint met een inleiding, waarna de luisteraar wordt meegenomen naar de steniging van Stefanus, waarvan Paulus (die toen nog Saulus heette) getuige was. Daarna volgt de bekering van Paulus op de weg naar Damaskus. Vervolgens de uitzending van Paulus en Barnabas en hun rondgang langs de christengemeenten die waren ontstaan in de streken en landen rond Jeruzalem. Het stuk eindigt met het bezingen van de zaligheid met de woorden van Psalm 103 voor allen, die met Paulus de loop hebben beëindigd en voor wie de kroon is weggelegd.

Mendelssohn componeerde dit stuk voor een gemengd koor met orkest. Omdat de uitvoering met een volledig orkest financieel helaas niet haalbaar is voor onze oratoriumvereniging, hebben wij ervoor gekozen het oratorium uit te voeren met orgel, fluitiste en een begeleidingsensemble. Wij zijn ervan overtuigd dat organist Gerben Mourik, fluitiste Marjolein de Wit en de beroepsmusici van ons begeleidingsensemble, ervoor zorgen dat het bijwonen van dit concert een rijke muzikale ervaring zal zijn! We nodigen u dan ook van harte uit erbij aanwezig te zijn.

De avond begint om 19.30 uur, de kerk is vanaf 19.00 uur open. Toegangskaarten kosten voor volwassenen € 15,- en voor studenten en kinderen tot 16 jaar € 10,00. Dit is inclusief programmaboekje en consumptie. Voor meer informatie of het bestellen van kaarten: www.cantatedomino.nl. U kunt uw kaarten ook bestellen door te bellen naar 06 26410144.

Adres:
Havenkerk, Ieplaan 9
Postcode:
2951 CB
Plaats:
Alblasserdam (Boek overnachting in Alblasserdam)
Dagje uit in Alblasserdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Oratorium Paulus van F. Mendelssohn Bartholdy

Uitvoerenden:
ROV Cantate Domino o.l.v. dirigent Piet C. den Uil. Begeleiding door organist Gerben Mourik, fluitiste Marjolein de Wit, begeleidingsensemble van strijker en paukenist met als concertmeester Gerrit van Putten. Sopraan Loes van Schothorst, tenor Jacob Schenk, bas Sietse van Wijgerden.

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.cantatedomino.nl
Email adres:
mail apenstaartje cantatedomino.nl
Meer concerten:
Alle concerten van ROV Cantate Domino.
Telefoon:
06 26410144

Kaarten:
Te bestellen via www.cantatedomino.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-01-17 20:01:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar