Christelijke Muziek & Concertagenda

Meester-leerlingconcert Middelburg, Zeeland


Naam:
Meester-leerlingconcert
Datum:
21 januari 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 21.00u
Omschrijving:

Op zaterdag 21 januari om 19.30 u organiseert Stichting Kerk biedt Podium een zogenaamd meester-leerlingconcert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat. Zes gevorderde leerlingen van organist Mark Christiaanse en violiste Jeanine Melis laten horen wat zij muzikaal in huis hebben. Het tweede gedeelte van het concert nemen de docenten zelf voor hun rekening met werken van Bach, Corelli, Hindemith en Widor.
De leerlingen spelen op het orgel werken van J.S.Bach, Margreeth C de Jong, J.Rheinberger, C.S Lang, Beethoven en Guilmant. Op de viool laten zij muziek horen van Mollenhauer, Perlman en Rieding, De pianobegeleiding wordt daarbij verzorgd door Mark Christiaanse, die na de pauze op het orgel het concert voortzet met violiste Jeanine Melis. Samen spelen zij een sonate van Bach, Trauermuziek van Hindemith, Follia van Corelli en Serenade van Widor.

Getalenteerd
Mark Christiaanse en Jeanine Melis gelden als getalenteerde, jonge musici. Mark Christiaanse sloot zijn orgelstudie aan het conservatorium van Tilburg cum laude af . Ook nam hij deel aan diverse masterclasses en de internationale zomeracademie in Haarlem.
Tevens studeerde hij aan het Fontys Conservatorium van Tilburg piano en koor- en orkestdirectie. Mark verzorgt regelmatig orgelconcerten en is daarnaast actief als begeleider van diverse koren en solisten.
Jeanine Melis kwam via de Talentenklas van de Zeeuwse Muziekschool op het Conservatorium te Tilburg en werkt regelmatig mee aan muziekprojecten en -manifestaties . Ook zij treedt vaak op, solistisch en in diverse ensembles en orkesten. Van 2007 t/m 2013 speelde Jeanine in het Zeeuws Jeugdorkest , waarvan het laatste jaar als concertmeester. In oktober 2016 vormde zij samen met drie andere jonge musici het Saga strijkkwartet.
Stichting Kerk biedt Podium wil met concerten als deze ruimte geven aan jong muzikaal talent om zich te presenteren of meer concertervaring op te doen.
Zoals gebruikelijk bij de concerten van Kerk biedt Podium is de toegang tot het concert, vrij en is er collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Adres:
Doopsgezinde kerk, Lange Noordstraat 62
Postcode:
4331 CE
Plaats:
Middelburg (Boek overnachting in Middelburg)
Dagje uit in Middelburg | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
Mark Christiaanse(orgel) en Jeanine Melis (viool)met gevorderde leerlingen

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.kerkbiedtpodium.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Kerk biedt Podium.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-01-11 14:16:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar