Christelijke Muziek & Concertagenda

Groots Orkestraal Nieuwjaarsconcert Harderwijk, Gelderland


Naam:
Groots Orkestraal Nieuwjaarsconcert
Datum:
7 januari 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Wat een warm en muzikaal begin van het nieuwe jaar 2017! Dit nieuwjaarsconcert is in alle opzichten opwindend te noemen. Meeslepende orkestwerken, de expressieve dirigent Patrick van der Linden, concertmeester Marieke Booy op viool, solohoboïst Inge Ariesen en hét orgeltalent Gerben Budding! Beleef het mee op 7 januari in Harderwijk!

Nieuwjaarsconcerten zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met Ars Musica. Hoe passend is dan Haydns symfonie met haar bijnaam Le Matin (de ochtend), een zonsopgang en nieuwe periode verbeeldend? Laat u meevoeren in de warme klanken van één van Beethovens Vioolromances. Natuurlijk ontbreekt de Weense wals niet en klinkt het warmbloedige Zuid-Amerikaanse temperament door in een compositie van Piazzolla.

Het Ars Musica Orkest (AMO) is een ensemble met jonge, getalenteerde professionele musici die zo’n veertig keer per jaar samenkomen om door het hele land bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke passie drijft het AMO tot het maken van muziekprogramma’s op hoog niveau. Diezelfde drive heeft het AMO als begeleider van koren. Het AMO wordt regelmatig uitgenodigd voor bijzondere evenementen. Zo trad het AMO in 2015 op in de spraakmakende productie van Hans Lachmans Requiem die na ruim vijftig jaar opnieuw in première ging in Limburg, verzorgde het orkest samen met het Ars Musica Concertkoor de uitzending in maart 2016 van de Matthäus Passion op NPO 2 en is het orkest op 24 december 2016 opnieuw te zien op televisie in een registratie van de Messiah.

Het AMO kenmerkt zich niet alleen door haar eigen signatuur, hoge kwaliteit en repertoire, maar toont haar maatschappelijke betrokkenheid door als onderdeel van Stichting Ars Musica vanaf 1 januari 2017 bijzondere projecten te steunen door het maken van muziek voor minder kansrijken in brandhaarden en armoedegebieden in deze wereld. Dit Nieuwjaarsconcert is dan ook een productie van Kerk in Actie (KiA) in samenwerking met Ars Musica.

Adres:
Kerkplein 1
Postcode:
3841 EC
Plaats:
Harderwijk (Boek overnachting in Harderwijk)
Dagje uit in Harderwijk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Nieuwjaarsconcert

Uitvoerenden:
Ars Musica Orkest o.l.v. Chef-dirigent Patrick van der linden

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.stichtingarsmusica.nl
Email adres:
info apenstaartje stichtingarsmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Ars Musica.

Kaarten:
www.stichtingarsmusica.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-12-30 21:42:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar