Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuwjaarsconcert Arcen, Limburg


Naam:
Nieuwjaarsconcert
Datum:
8 januari 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11:30u - 13:00u
Omschrijving:

Van Bach tot eigentijdse Componisten

Nard Reijnders zal dit jaar te gast zijn bij het Nieuwjaarsconcert van de Gemengde Zangvereniging Arcen op zondag 8 januari in het Franz Pfanner Huis, Arcen
De Limburgse Nard Reijnders heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de Nederlandse muziek- en theaterwereld. Hij werkte freelance met o.a. Freek de Jonge, Jaap van Zweden en Liesbeth List en was gedurende ruim 20 jaar de vaste medewerker van Herman van Veen. Nard werkt projectmatig als saxofoonsolist met ensembles en orkesten waaronder het Limburgs Symfonie Orkest. Daarnaast componeert hij muziek en treedt hij op als muzikaal leider bij theaterproducties, zoals in het verleden bij de Floriade en de Passiespelen in Tegelen.
Tijdens het Nieuwjaarsconcert zal Nard Reijnders op saxofoon en klarinet samen met pianist Theo Hes klassieke werken van o.a. J.S. Bach en Gabriel Fauré ten gehore brengen, maar ook meer eigentijdse composities komen aan bod zoals Oblivion van Astor Piazzolla en Pequena Czarda van Pedro Itturalde.
Ook het repertoire van De Gemengde Zangvereniging Arcen zal uit verschillende genres bestaan. Onder leiding van dirigent Cornelia Burgers zal het koor o.a. werken uitvoeren van de bekende Duitse componist Felix Mendelssohn Bartholdy en van John Rutter, een Britse componist die vooral bekend werd door zijn arrangementen van traditionele Engelse liederen zoals de “Willow Tree”.
Het koor wordt op de piano begeleidt door Theo Hes.
Tijdens dit Nieuwjaarsconcert kunt u ook genieten van onze sopranen Truus van den Kroonenberg, Marloes Lammerts en Bernadette Wiggers die u zullen meevoeren op de prachtige klanken van de muziek van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Adres:
Franz Pfanner Huis Klein Vink 4
Postcode:
5944 EX
Plaats:
Arcen (Boek overnachting in Arcen)
Dagje uit in Arcen | Activiteiten Limburg

Provincie:
Limburg

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Gemengde Zangvereniging Arcen o.l.v. Cornelia Burgers
Theo Hes piano
Nard Reijnders saxofoon

Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.gzarcen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gemengde Zangvereniging Arcen.

Kaarten:
reserveren via www.gzarcen.nl of 077-4731403

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-12-27 17:48:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar