Christelijke Muziek & Concertagenda

Een nieuw begin Alblasserdam, Zuid-Holland


Naam:
Een nieuw begin
Datum:
17 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op 17 december a.s. wordt door de gezamenlijke koren van Wim de Penning een kerstconcert in de Hervormde Kerk, Cortgene 8, 2951EA te Alblasserdam uitgevoerd onder het thema “Een Nieuw Begin”. Aanvang 20.00uur. Een groot samengesteld koor van ca. 175 zangers uit Kockengen, Zwijndrecht en Oud-Alblas zal als hoofdwerk het gelijknamige kerstoratorium van Johan Bredewout uitvoeren. Daarnaast staan delen uit “The Promise of Christmas” van Dan Burgess en een aantal bekende kerstliederen op het programma. Ook is er ruim aandacht voor samenzang. Wim de Penning dirigeert de Chr. Gemengde Zangvereniging “Excelsior” uit Kockengen, het “Bethelkerkkoor Zwijndrecht” en de CZOV Eensgezindheid in Oud Alblas. Hij is een bijzonder inspirerende dirigent, virtuoos op piano, orgel en synthesizer. Door deze eigenschappen weet hij zijn koorleden op een bijzondere manier te inspireren.
“Een Nieuw Begin”, gecomponeerd door Johan Bredewout in 2002 op teksten van Hans de Ruiter, is geheel in het Nederlands. Het werk behandelt het kerstverhaal met o.a. teksten uit Lukas en Jesaja. Ook zitten er een aantal bekende koraalmelodieën in zoals “Hoe zal ik U ontvangen en “Joy to the World”.
De instrumentele begeleiding van dit concert wordt verzorgd door strijkersgroep Furioso, Marco den Toom - orgel, Arjan Wouters - vleugel, Suzanne Arends - fluit, Henk-Jan Drost en Maurice Veldhuizen - trompet, Anita de Boer - hobo en liturg - Simone Hak.
Toegangsprijs 13 Euro / Kinderen t/m 8 jaar gratis.
Voorverkoop: Joop Enter, tel 078 – 610 09 71, www.wimdepenning.nl en via de koorleden.

Adres:
Cortgene 8
Postcode:
2951AE
Plaats:
Alblasserdam (Boek overnachting in Alblasserdam)
Dagje uit in Alblasserdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs volwassenen:
€ 13,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Wim de Penning.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-12-07 14:31:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.