Christelijke Muziek & Concertagenda

Koopavondconcert “Kerstliederen en kogelgefluit” Utrecht, Utrecht


Naam:
Koopavondconcert “Kerstliederen en kogelgefluit”
Datum:
15 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:15u
Omschrijving:

Koopavondconcert in de Schuilkerk
Kerstliederen en kogelgefluit
- een kerstvertelling uit de Eerste Wereldoorlog –

“Wat ik me wens: voor altijd samen zijn. Je weet, ik zoek in alles de schoonheid. De oorlog is verschrikkelijk, maar toch zijn er momenten en stemmingen die, gezien door het oog van de kunstenaar, zo oneindig mooi lijken, dat je dagdromend dronken rondwaart door de rauwe werkelijkheid.”

Beleef Kerst door de ogen van een soldaat, ver van huis en van zijn geliefde. Een thema dat in onze huidige wereld helaas nog steeds actueel is.
Kadet Samuel Weissman bevindt zich in 1915 als oorlogsgewonde uit Galizien
in het Krakower Krankenhaus. Hier leert hij de jonge hulpzuster Elisabeth Poiesz kennen. De oorlog brengt hen samen, maar scheidt hen ook weer.
Zware tijden, maar wat hun beiden overeind houdt, zijn de liefdevolle brieven,
de hoop op een betere toekomst en hun gezamenlijke hartstocht voor muziek.
Trio Stichelfox vertelt aan de hand van brieffragmenten -uit het archief van familie Poiesz- en muziek van o.a. Schumann, Kreisler en Tsjaikovski deze aangrijpende liefdesvertelling. Zal hun liefde sterker zijn dan de oorlog?

Trio Stichelfox
Bariton Jan-Willem Baljet is bekend op nationale en internationale podia. Hij vertolkte o.a. de rollen van Don Giovanni, Figaro en Papageno. Op uitnodiging van Tan Dun zong hij bij de wereldpremière van diens kleurrijke opera ‘Tea’ in Tokyo. Daarnaast maakt Jan- Willem deel uit van de zingende herenformatie Frommerman, met o.a. nostalgische nummers. Dit populaire ensemble bracht in haar ruim 10-jarig bestaan diverse cd’s uit, waaronder ‘FrommerKerst’.
Bij Trio Stichelfox vindt Jan-Willem Baljet de ruimte om in intieme sfeer in direct contact met het publiek te treden. Zo zal hij tijdens dit koopavondconcert tevens de rol van verteller op zich nemen en de achtergronden belichten.

Violiste Sabine Poiesz ontving in 2014 de YoungTalentAward van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij speelt in o.a. Salzburg Chamber Soloists, Hamburger Camerata en Nederlands Symfonieorkest. Als soliste reist ze door heel Europa
en de VS. Sabine bespeelt een Bailly viool (1884) en een stok van Cugniot-Hury, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Pianist Jaap Wisselink studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij ontwikkelde zich tot een allround begeleider in diverse kamermuziekensembles met verschillende samenstelling. Jaap verleent regelmatig medewerking aan educatieve projecten, o.a. bij het Koninklijk Concertgebouw.

Dit koopavondconcert is door Trio Stichelfox speciaal samengesteld voor de reeks Concerten in de Gertrudiskathedraal. De uitvoering vindt plaats in de prachtig gerestaureerde schuilkerk gelegen binnen het Congres- en Vergadercentrum "In de Driehoek” naast de kathedraal, Willemsplantsoen 1c te Utrecht.

Adres:
Willemsplantsoen 1c te Utrecht
Postcode:
3511 LA
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://utrecht.okkn.nl
Email adres:
concertengertrudiskathedraal apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Culturele Commissie Gertrudiskathedraal Utrecht.
Telefoon:
0655265943


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-12-05 10:03:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.