Christelijke Muziek & Concertagenda

Festival of Lessons and Carols - Schildkerk Rijssen Rijssen, Overijssel


Naam:
Festival of Lessons and Carols - Schildkerk Rijssen
Datum:
17 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u

Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Engelse traditie in Rijssense Schildkerk
Het begint inmiddels traditie te worden: Vocaal Ensemble Rijssen brengt in aanloop naar het Kerstfeest, geheel in Engelse stijl, een prachtig 'Festival of Lessons and Carols' ten gehore.
Dit jaar zal dat op 17 december plaatsvinden in de Schildkerk van Rijssen. Aan deze avond werken, naast het ensemble, organist Dick Sanderman, het orkest Camerata di Musica en lector Kees Jansen mee. Leerlingen van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap zullen teksten uit de Engelse Bijbel voorlezen. Het geheel staat onder leiding van Jan-Geert Heuvelman.
Het eerste Festival of Lessons and Carols werd zo’n 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren: vanuit Cambridge verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar het kerstfeest. Nog elk jaar zingt in Cambridge het beroemde Choir of King’s College de Carols op kerstavond.

Net als voorgaande jaren zal ’s morgens om 11 uur een sing-in worden gehouden in de Schildkerk. De liederen voor de samenzang zullen dan alvast gerepeteerd worden. Iedereen is dan van harte welkom om alvast met het Vocaal Ensemble Rijssen te zingen.

Het Festival of Lessons and Carols begint om 19:30 uur en de toegangsprijs is 6 euro voor volwassenen, 3 euro iedereen onder 18 jaar. Voorafgaand aan het Festival worden op het carillon kerstliederen gespeeld door Jan-Geert Heuvelman.

Kaarten kunnen voor aanvang bij de kerk worden gekocht of via de website van het koor. Daar zijn ook beeld- en geluidsfragmenten van eerdere concerten te vinden: www.vocaalensemblerijssen.nl. 

Adres:
Schildkerk Rijssen
Postcode:
7461DD
Plaats:
Rijssen (Boek overnachting in Rijssen)
Dagje uit in Rijssen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Kerst
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble Rijssen o.l.v. Jan-Geert Heuvelman
Orgel: Dick Sandermanl
Orkest: Camarata di Musica

Entreeprijs volwassenen:
€ 6,00
Entreeprijs kinderen:
€ 3,00


Internetadres:
http://www.vocaalensemblerijssen.nl
Email adres:
info apenstaartje vocaalensemblerijssen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Rijssen o.l.v. Jan-Geert Heuvelman.

Kaarten:
www.vocaalensemblerijssen.nl of aan de kerk

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-12-02 08:31:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.