Christelijke Muziek & Concertagenda

Utrechts Studenten Koor en Orkest – Geschilderde klanken Utrecht, Utrecht


Naam:
Utrechts Studenten Koor en Orkest – Geschilderde klanken
Datum:
17 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 23:00u
Promofilmpje algemeen https://www.youtube.com/watch?v=JQRN1G--IYU Promofilmpje dit concert https://www.youtube.com/watch?v=7HxCTXDcmrU&feature=youtu.be
Omschrijving:

Over het Programma

Dit najaar speelt het USKO ‘Geschilderde klanken’, met stukken die even variërend zijn als schilderijen op een tentoonstelling. Voor koor en orkest samen is er het ‘Gloria’ van Francis Poulenc. Poulenc werd geboren op 7 januari 1899 in Parijs. Lange tijd mocht hij van zijn vader geen muziek studeren en dat levert zijn werk een zekere speelsheid op die vaak goed te horen is in kenmerkende harmonieën en opvallende ritmes.
Het orkest speelt Modest Mussorgsky’s ‘Schilderijententoonstelling’ in de bewerking van Carl Simpson. Deze suite (oorspronkelijk voor solo piano) componeerde Mussorgsky naar aanleiding van een bezoek aan een tentoonstelling met werk van zijn vriend Viktor Hartmann.
Verder zingt het koor nog drie stukken van Pavel Chesnokov en voeren koor en orkest samen nog werken uit van Lili Boulanger en Valery Gavrilin.

Over het USKO

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat sinds 1945 en is met bijna honderdvijftig leden een van de grootste muziekgezelschappen van Nederland. Het jaarlijkse Bachprogramma vormt al sinds de oprichting het hoogtepunt op de concertagenda. Komend voorjaar voeren wij de Johannespassion uit en de zomer van 2017 richten we ons o.a. op Beethovens ‘Egmont Ouverture’. Via onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven (www.usko.nl/nieuwsbrief).

Adres:
Janskerkhof 26
Postcode:
3512
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Utrechts Studenten Koor en Orkest – Geschilderde klanken

o.l.v. Gilles Michels

Marene Elgershuizen – sopraan

Entreeprijs:
€ 18,00


Internetadres:
http://www.usko.nl/concerten/concertkaarten-bestellen
Email adres:
usko apenstaartje usko.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Utrechts Studenten Koor en Orkest.
Telefoon:
030-2538785


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-12-01 11:53:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar