Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert met adventsprogramma Veenendaal, Utrecht


Naam:
Orgelconcert met adventsprogramma
Datum:
26 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 26 november wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd door de Veenendaalse organist Gerben Budding, hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem, waar hij het monumentale Bätz-Witte orgel bespeelt. Naast zijn functie als kerkmusicus is hij sinds 2016 ook stadsorganist van Gorinchem. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland en is actief als continuospeler en begeleider. Gerben won diverse prijzen op internationale concoursen. Tevens is hij dirigent van diverse koren.
Aan het Utrechts Conservatorium studeerde hij de hoofdvakken orgel met kerkmuziek en improvisatie bij Reitze Smits en koordirectie bij Rob Vermeulen. Klavecimbellessen kreeg hij van Siebe Henstra. In 2009 rondde hij cum laude zijn Bacheloropleidingen af en in 2011 eveneens cum laude zijn Masteropleidingen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s met o.a. werk van Bastiaans en Litaize. Meest recent verscheen de dubbel-CD ‘Het Geneefse Psalter gespeeld en gezongen’ en een CD-box (9 CD’s) met het complete orgelwerk van Samuel de Lange Jr. Voor het concert van 26 november stelde Gerben een programma samen met als rode draad het koraal ‘Nun komm’ der Heiden Heiland’, het Lutherse lied voor de eerste adventszondag. Over dit lied worden composities ten gehore gebracht van Bruhns, Bach en Distler. Ze worden vergezeld van andere barokke en romantische werken van o.a. Bach, Reger en Karg-Elert.
De aanvang van het concert is om 16.00 uur en de entree is gratis, maar bij de uitgang wordt wel een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Advent
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Gerben Budding

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-11-19 00:39:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar