Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Kamerkoor Saudade Utrecht, Utrecht


Naam:
Jubileumconcert Kamerkoor Saudade
Datum:
19 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Het Utrechtse Kamerkoor Saudade bestaat 25 jaar. Om dit jubileum luister bij te zetten geeft het koor op zaterdagavond 19 november een bijzonder concert, met prachtige stukken uit zowel de religieuze als de wereldlijke koortraditie. Speciaal voor dit concert werkt Saudade samen met dansers van de Utrechtse Dansacademie.

Op het programma staan deze avond onder meer koorwerken van de twintigste-eeuwse componisten Vitautas Miškinis, Josef Swider en Rihards Dubra. Dansers van de Dansacademie zullen enkele stukken verbeelden, wat een spannende combinatie oplevert van klassieke a cappella muziek en moderne dans! De Dansacademie voert daarnaast enkele op zichzelf staande werken uit. Als klap op de vuurpijl zingt een groot koor, bestaande uit huidige en oud-leden van Saudade, het indrukwekkende Miserere van Philippe Mazé en het Magnificat van Andrzej Koszewski.

Het jubileumconcert vindt plaats in het voormalige zestiende-eeuwse gasthuis Leeuwenbergh aan het Servaasbolwerk in het Utrechtse Museumkwartier. De intieme, sfeervolle ruimte leent zich uitstekend voor dit speciale concert.

Kamerkoor Saudade bestaat uit zo’n 25 zangers en staat onder leiding van Vincent Doek. Het kamerkoor ontleent zijn naam aan het Portugese woord ‘saudade’, wat staat voor een gemoedstoestand van de ziel: het weemoedig verlangen naar mensen en ervaringen, die nog slechts als mooie herinnering bestaan. Dit poëtische woord raakt de kern van wat het koor in zijn muziek wil overbrengen: een gevoel van schoonheid, heimwee en vergankelijkheid.

Adres:
Leeuwenbergh, Servaasbolwerk 1a
Postcode:
3512NK
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.kamerkoor-saudade.nl/
Email adres:
kaartjes apenstaartje kamerkoor-saudade.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Saudade m.m.v. dansers Utrechtse Dansacademie.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-31 20:55:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar