Christelijke Muziek & Concertagenda

Een Middeleeuws Mysterie Den Bosch, Noord-Brabant


Naam:
Een Middeleeuws Mysterie
Datum:
11 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - u
Omschrijving:

Op 11 december 2016 zal vocaal ensemble Pur Sang onder de leiding van zijn nieuwe dirigent Bas Ramselaar een concert geven onder de titel Een Middeleeuws Mysterie.
Centraal staat het Maria-antifoon Salve Regina, in zettingen van meerdere componisten.
Ondanks het feit dat er veel onderzoek is gedaan naar de oorsprong van de tekst van het Salve Regina blijft dit tot op heden een onopgelost mysterie. Zeker is dat de tekst voor het eerst opduikt rond het jaar duizend. Maar ondanks vele suggesties over de identiteit van de auteur, waarbij Bernardus van Clairvaux, Petrus Compostela en Herman Contractus worden genoemd, blijft deze nog steeds in nevelen gehuld.
Een ander misschien wel even groot mysterie is dat de inmiddels ruim duizend jaar oude tekst tot op de dag van vandaag componisten is blijven inspireren tot hun mooiste werken.
Pur Sang laat dat horen in zijn nieuwe programma met composities van het Salve Regina door de eeuwen heen, van de vroege Renaissance met Josquin Desprez tot de twintigste eeuw met Arvo Pärt.
Het zullen de eerste concerten worden onder leiding van dirigent Bas Ramselaar. Ramselaar is een gerenommeerd zanger die jarenlang lid was van het Nederlands Kamerkoor en als solist een carrière had in binnen- en buitenland.
De laatste jaren is hij zich gaan toeleggen op het dirigeren, en Pur Sang prijst zich gelukkig dat het na het vertrek van Bernhard Touwen weer een dirigent heeft kunnen vinden die zijn grote muzikale kennis en vaardigheden wil inzetten voor ons ensemble.

Adres:
Kerkstraat 20
Postcode:
5211 KG
Plaats:
Den Bosch (Boek overnachting in Den Bosch)
Dagje uit in Den Bosch | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs volwassenen:
Nog onbekend
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.koorpursang.nl
Email adres:
contact apenstaartje koorpursang.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Pur Sang.
Telefoon:
06-30429339


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-30 23:25:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar