Christelijke Muziek & Concertagenda

MISA MAXIMA in de Elandstraatkerk - Corda Cantate gaat Latin American! Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
MISA MAXIMA in de Elandstraatkerk - Corda Cantate gaat Latin American!
Datum:
6 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17:00u
Omschrijving:

Corda Cantate is het enthousiaste amateurkoor uit de Haagse regio dat onder de bezielende en soms adembenemende leiding van Hans Matla concerten verbreedt tot belevingen. Dit keer brengen zijn ideeën ons naar Zuid Amerika, en meer in het bijzonder naar Argentinië. Daarvandaan komt prachtige, vrolijke en verrassende muziek.
Te horen zijn drie missen en een afscheidslied. Is dat saai? Welnee! Met al die bombas, charrangos, en gitarras is er geen saaiheid te bekennen. Het koor vertelt de verhalen, zingt de misdelen en is ook het volk, dat commentaar geeft op wat er gebeurt. Soms met diep geloof, soms met verontwaardiging, soms met intense vreugde, soms met verwondering en soms met adoratie. Je zou bijna denken dat het leven zelf langskomt.
De missen zijn de bekende warmbloedige en volkse Misa Criolla en de iets minder bekende maar voor Den Haag o zo toepasselijke Misa por la Paz y la Justicia van Ariel Ramirez en de Misa Tango van de vooral als filmcomponist (Il Postino) bekende Luis Bacalov. De begeleiding van de missen van Ramirez is in handen van de Gruppo Los Criollos, met hun authentieke Zuid-Amerikaanse instrumenten prachtige stemmen.
In de Misa Tango nemen de Spaanse Rut Codina Palacio en de Mexicaanse Emmanuel Franco de solistenpartijen voor hun rekening, maar minstens zo belangrijk is daarin de rol van de bandoneon die virtuoos wordt bespeeld door Santiago Cimadevilla. Ook dat bekende afscheidslied - Adios Nonino – wordt gekleurd door de klanken van zijn bandoneon. En door de woorden die het koor erop zingt.
Om nog meer van de muziek te kunnen genieten is er voorafgaand aan het concert een inleiding op de muziek en de instrumenten.
En of dat nog niet genoeg is voor een zonnige zondagmiddag midden in de herfst in Den Haag sluiten we af met een gezellige nazit met een zuidelijk hapje en drankje, en een meet & greet met alle uitvoerenden.
Wees dus welkom in de Elandstraatkerk (Elandstraat 194) in Den Haag, op zondagmiddag 6 november. Het concert begint om 15.30 uur, de inleiding om 14.45 uur. Kaarten kosten 22,50 (inclusief een hapje en drankje na afloop en de inleiding vooraf) en zijn verkrijgbaar via www.cordavocale.nl, bij muziekhandels Haenen in Voorburg en Albersen in Den Haag en aan de zaal.

Adres:
Elandstraatkerk
Postcode:
2513 GM
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 22,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.cordavocale.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Hans Matla.
Telefoon:
0629480720


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-28 22:50:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar