Christelijke Muziek & Concertagenda

Requiem Rutter Emmen, Drenthe


Naam:
Requiem Rutter
Datum:
26 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.00u
Omschrijving:

Engelse koormuziek over verlies en afscheid.
Eind november voeren het Drentse koor Magnificat en het Groningse Choral Voices o.l.v. Daniel Rouwkema het Requiem van John Rutter uit, samen met twee nieuwe werken van de bekende Engelse componist. ‘The Quest’ en ‘A Flower Remembered’ , opgedragen aan de slachtoffers in Fukushima 2011, worden op 19 oktober voor het eerst in Nederland uitgevoerd. De concerten, mmv sopraan Sinje Kiel en het Noord Nederlands Begeleidings Orkest, vinden plaats in Havelte, Groningen en Emmen op respectievelijk 19, 20 en 26 november a.s..

‘Man, that is born of a woman….’
November is traditioneel de tijd waarin de doden worden herdacht. Al is Halloween inmiddels misschien bekender dan Allerzielen of de protestantse Eeuwigheidszondag, toch is het nog steeds in november dat je lichtjes en verse bloemen op de kerkhoven ziet. John Rutter’s Requiem past goed bij dit eigentijdse herdenken, het combineert op een heel eigen manier elementen uit de katholieke requiem mis met andere teksten en in de muziek klinken verre echo’s van negrospiritual, pop of jazz.
Rutter, zelf agnost, schrijft veel kerkmuziek maar in het Requiem gedenkt hij ook de dood van zijn vader, een half jaar eerder. Verdriet en troost wisselen elkaar af, en dat geldt ook voor ‘The Quest’ en ‘A Flower Remembered’, beiden geschreven bij gelegenheid van een overlijden. Bij het laatste werk betreft het daarbij de slachtoffers van de tsunami bij Fukushima in 2011. ‘All things must pass, but memories are everlasting. We will remember.’

Over de uitvoerenden
Vocaal Ensemble Magnificat Emmen en het Groningse Choral Voices zijn beiden koren die zich thuisvoelen in de Engelse koortraditie met haar lichte en transparante ‘typisch Engelse’ koorklank. Hun dirigent Daniel Rouwkema kent deze van binnenuit, hij werkte enige jaren als Master of Music bij de kathedralen van Chester en Belfast.
Sopraam Sinje Kiel specialiseerde zich in barokzang en kamermuziek aan de conservatoria van Zwolle en Den Haag. Zij zong o.a. in Ensemble Currende en de Nederlandse Reisopera, Jeugdtheater Sonnevanck en Opera Xynix. Daarnaast geeft zij les, coacht koren en ensembles en organiseert als ‘Markiezin van Drenthe’ concerten en masterclasses.
Het Noord Nederlands Begeleidings Orkest werd voor dit concert samengesteld uit verschillende musici uit de noordelijke provincies.

Locaties, kaartjes en reserveringen
Op 19 en 26 november wordt het concert om 20.15 uur uitgevoerd in respectievelijk de Clementskerk te Havelte en de Grote Kerk te Emmen. Op 20 november worden de drie werken uitgevoerd binnen de maandelijkse Evensong om 17.00 uur in de Nieuwe Kerk in Groningen.
Toegang tot de Evensong is gratis; kaartjes á 15,- voor Havelte en Emmen aan de kerk, bij Readshop Vermeer in Emmen, via www.magnificat-emmen.nl (telefonisch 0591-630324) of via www.markiezinvandrenthe@gmail.com .

Adres:
Grote Kerk Schoolstraat 5
Postcode:
7811 XX
Plaats:
Emmen (Boek overnachting in Emmen)
Dagje uit in Emmen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen, Choral Voices uit Groningen, Sopraan Sinje Kiel en het Noord Nederlands Begeleidings Orkest. Het geheel staat onder leiding van Daniel Rouwkema.

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.magnificat-emmen.nl
Email adres:
j.h.baas.swart apenstaartje ziggo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Magnificat.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-26 19:15:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar