Christelijke Muziek & Concertagenda

Messiah Masterclass Zwijndrecht, Zuid-Holland


Naam:
Messiah Masterclass
Datum:
3 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10:00u - 17:00u
https://www.youtube.com/watch?v=vFAYV7TEZDU
Omschrijving:

Heb je altijd al eens The Messiah willen zingen, maar zingt je koor net één van de andere oratoria deze kerst? Of heb je misschien vroeger de Messiah gezongen en wil je dolgraag nog een keer de mooiste aria’s zingen? Schrijf je dan nu in voor de workshop van Dutch Baroque Academy. Onder leiding van Ton Koopman, de nestor van de barokmuziek, leer je tijdens de masterclass de tips en tricks van de Messiah. De dag wordt afgesloten met een miniconcert. Natuurlijk kan je ook alleen komen luisteren naar de masterclass en het miniconcert!

‘Where generations meet’
De samenwerking van de Dutch Baroque Academy en Ton Koopman is in vele opzichten uniek: de ervaren leermeester samen met zijn laatste Nederlandse leerling, maar ook de initiator van vele grootse muziekprojecten samen met een jonge Barokspecialist. “Where generations meet….” staat gegarandeerd voor een dag vol muzikaal vuurwerk! Diverse delen uit de Messiah van Handel worden als leidraad genomen.

Zingen onder leiding van de nestor van de Nederlandse Barokmuziek Ton Koopman kan je terecht ‘a dream come true’ noemen. Dutch Baroque Academy laat deze droom voor een amateurzangers uitkomen. Het belangrijkste doel van de workshop is natuurlijk om het plezier te ervaren om samen te zingen en de prachtige muziek te ervaren, genietend van de creativiteit, verhalen en ideeën van Ton Koopman.

Messiah Ontdekkingstocht
De workshop is één grote ontdekkingstocht. Hoe ga je om met praktische problemen, zoals bijvoorbeeld het zingen van colloraturen en versieringen (trillers) en hoe los je dit nu op? Maar ook leren de cursisten de tips en tricks om op hun mooist te zingen en een professionele klank te maken.
Ton Koopman betrekt zijn cursisten intensief en met één doel: een optimaal resultaat. Natuurlijk worden jullie deze dag begeleid door een professioneel orkest, Dutch Baroque Orchestra. Heb je vragen? Stel ze aan de grootmeester zelf tijdens het speciaal ingelaste vragenkwartier. Na een dag oefenen, wordt deze dag vol muzikaal vuurwerk afgesloten met een mini-concert o.l.v. Ton Koopman.


Voor wie?
Amateurzangers die al eerder een keer de Messiah hebben gezongen, kunnen zich inschrijven voor deze unieke workshop en miniconcert onder leiding van Ton Koopman. Let op! Er is maar beperkt plaats, dus schrijf je snel in. Je schrijft je al in voor €50,- per persoon. In de prijs is een workshop van Ton Koopman, een vragenkwartier, koffie en thee en een miniconcert inbegrepen.
Natuurlijk kunnen je familie en vrienden komen luisteren naar het Messiah-miniconcert, de toegang hiervoor is gratis! Wil je alleen naar de masterclass komen luisteren? Ook dat kan.

Voor meer informatie, inschrijven en het reserveren van tickets kijk je op onze website: https://www.dutchbaroque.nl/product/dutch-baroque-academy-en-ton-koopman/

Adres:
Oude Kerk
Plaats:
Zwijndrecht (Boek overnachting in Zwijndrecht)
Dagje uit in Zwijndrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
€ 50,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.dutchbaroque.nl
Email adres:
pr apenstaartje dutchbaroque.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Dutch Baroque Academy, artistiek leider Gerard de Wit.
Telefoon:
0624682288


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-24 11:20:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar