Christelijke Muziek & Concertagenda

EVA Vocaal Ensemble met Engelse vocale muziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
EVA Vocaal Ensemble met Engelse vocale muziek
Datum:
29 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 29 oktober wordt in de Westerkerk, Goudvink 2, een concert verzorgd door het EVA Vocaal Ensemble bestaande uit vijf zangeressen met doorzettingsvermogen; jong, slim, enthousiast, grensverleggend, charmant en afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium. Een inspirerende Masterclass door de King’s Singers, bijgewoond in 2013, vormt de basis van het besluit van het vijftal (voorheen zestal) om professioneel met elkaar aan de weg te gaan timmeren. EVA richt zich in het bijzonder op het zingen van a capella-muziek, maar werkt ook samen met instrumentalisten.
EVA vertoont zich na de oprichting al snel op de lokale planken. Zo wordt de Ceremony of Carols van Benjamin Britten uitgevoerd in een voorprogramma van Het Gelders Orkest. ‘Faces of Nature’ speelt zich af in Zwolle, Nijmegen en het Duitse Lübeck waar muziek ten gehore wordt gebracht van Jürgen Golle, Robert Schumann, Francis Poulenc en Eric Whitacre. Alle werken vinden hun inspiratiebron in de natuur.
Het EVA Vocaal Ensemble brengt in de Westerkerk een afwisselend programma met muziek van Engelse componisten door de eeuwen heen, zowel a capella als met pianobegeleiding door Ruben Tekelenburg. Werk uit de Tudor-periode met teksten van Shakespeare en muziek van Ravenscroft en Gibbons. De barok wordt vertegenwoordigd door duetten van Purcell. De prachtige romantische ballades van Elgar met piano en de moderne tijd die hinkt op meerdere gedachten. Hurd, Holst en Vaughan Williams staan met één been in de warme romantiek van Elgar. Bill Tamblyn's Jesu dulcis memoria doet aan het oude gregoriaans denken. Terwijl Blyton de lachers op de hand heeft met niet geestelijke, maar geestige gedichtjes voor 'Ladies only'. Philip Lane schrijft nieuwe noten op oude teksten en het programma wordt besloten met een echte all time favourite 'Danny Boy'. De entree is gratis. Wel wordt er bij de uitgang een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zanggroep
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
EVA Vocaal Ensemble bestaande uit vijf zangeressen met doorzettingsvermogen; jong, slim, enthousiast, grensverleggend, charmant en afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-22 22:00:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar