Christelijke Muziek & Concertagenda

Messiah Schiedam, Zuid-Holland


Naam:
Messiah
Datum:
17 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u
https://www.youtube.com/watch?v=pij8HA0KE9Q
Omschrijving:

De Messiah van Dutch Baroque is genieten van feestelijke trompetten, stralende solisten en een dynamisch koor en orkest, En met een unieke toegift, meezingen met het Hallelujah!
Dutch Baroque Vocal Consort en Dutch Baroque Orchestra zetten van deze beroemde componist de unieke, eerste versie uit 1741 op de lessenaar! Händel zelf liet deze in 1742 in Dublin in première gaan. Na een minder geslaagde operaperiode werd dit stuk zijn groot succes. De versie uit 1741 verschilt met de andere versies waar aria’s zijn uitgebreid of ingekort en andere zangstemmen zijn ingezet. Met de feestelijkheid van trompetten en pauken, stralende solisten en de dynamiek van koor en orkest, waant u zich in het geluid van de 18e eeuw!
Altijd al een keer het Hallelujah mee willen zingen? Dit jaar sluiten we de Messiah af met een unieke toegift, meezingen met het Hallelujah. Nadat de laatste noot va de Messiah gespeeld is en we bijgekomen zijn van de prachtige uitvoering, zingen we met elkaar nog een keer het Hallelujah. Geen mooiere manier om een prachtige avond te besluiten!

Voorafgaande aan het concert wordt om 19.00uur een mondelinge toelichting gegeven met muziekvoorbeelden. De altijd zeer verhelderende inleiding wordt dit keer verzorgd door Jan Siemons, organist en musicoloog, maar vooral een Messiah-kenner bij uitstek! Zo verzorgde hij samen met Ton Koopman de nieuwe Handel uitgave, waar ook het Dutch Baorque Orkest uit speelt. Een betere kenner kunnen wij ons nauwelijks voorstellen. De mondelinge toelichting begint om 19.00 uur en is bij de prijs inbegrepen.

Adres:
Grote Kerk, Lange Kerkstraat 37
Postcode:
3111 NN
Plaats:
Schiedam (Boek overnachting in Schiedam)
Dagje uit in Schiedam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Dutch Baroque Orchestra and Vocal Consort, Andrea Tjader, Jorg Delfos,
Edward Leach, Jonathon Adams

Entreeprijs volwassenen:
€ 28,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
https://www.dutchbaroque.nl/product/messiah/
Email adres:
pr apenstaartje dutchbaroque.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Dutch Baroque Orchestra and Vocal Consort.
Telefoon:
0624682288


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-20 11:22:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.