Christelijke Muziek & Concertagenda

Psalmenconcert Oudewater, Utrecht


Naam:
Psalmenconcert
Datum:
8 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u
Omschrijving:

Kom voor een uniek Psalmenconcert naar de St. Michaelskerk in Oudewater. Het ambitieuze koor New Voices uit Polsbroek onder leiding van André van Vliet heeft al vele psalmen uit de klassieke wereld ten gehore gebracht. Ook deze keer is de samenstelling van de avond weer rijk, er zal in vijf talen worden gezongen. Bekende psalmen zoals 42 en 121 krijgen een bijzondere glans omdat verschillende uitvoeringen naast elkaar worden gezongen of door opsplitsing van het koor. Maar ook minder bekende Psalmen gaan opnieuw leven, zoals 137 van Charles Gounod. De Oud-Franse woorden van dit lied dat vol van emotie is, geven uitdrukking aan het verlangen naar Sion en aan de grote woede (geen haat!) vanwege de wandaden door Babylon aangericht. Dit krijgt een bijzondere dimensie omdat op dit moment op dezelfde plaats christenen worden gemarteld en gedood vanwege hun geloof. In dat licht zal ook die andere minder bekende psalm een niet te vergeten ervaring zijn om te horen: ‘Höre God, mein geschrei’. Het gaat om psalm 61 in een uitvoering die nog niet eerder in Nederland of zelfs maar op cd was te horen, van de Duitse componist Woldemar Bargiel.

Begeleiding zal worden verzorgt door Gerben Mourik (orgel), Michaela Elkenhans (vleugel) en Arjan & Edith Post (trompet). De kerk is open vanaf 19:30 uur. De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten € 15,00 bij de kassa, € 12,50 in de voorverkoop. Bestellen kan via 0182-785872 of info@newvoices.nl. Meer informatie: www.newvoices.nl

Adres:
Noorder Kerkstraat 1
Postcode:
3421 AX
Plaats:
Oudewater (Boek overnachting in Oudewater)
Dagje uit in Oudewater | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.newvoices.nl
Email adres:
info apenstaartje newvoices.nl
Meer concerten:
Alle concerten van New Vioces.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-23 17:18:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar