Christelijke Muziek & Concertagenda

Lera Auerbach: 72 angels Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Lera Auerbach: 72 angels
Datum:
3 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
Omschrijving:

Het Nederlands Kamerkoor en Raschèr Saxophone Quartet brengen de wereldpremière van 72 angels van de Russisch-Amerikaanse Lera Auerbach, één van de belangrijkste componisten van de nieuwe generatie.

Het vertrekpunt voor 72 angels is de Kabbalah, de mystieke leer uit de joodse traditie. Volgens die leer brengen 72 engelen een verbinding tot stand tussen de geestelijke wereld en het aardse leven. In 72 angels klinken 72 preludes, waarin elke prelude één engel vertegenwoordigt.

Lera Auberbach (1973) is componist en beeldend kunstenaar. Ze combineert volkse melodieën moeiteloos met een klassieke compositiestijl. Werken die gemakkelijk in het gehoor liggen, maar nooit kitsch klinken. Voor Auerbach is 72 angels een hoogtepunt; ze heeft jaren naar deze compositie toegewerkt. Het Nederlands Kamerkoor en de vier hemelse saxofoons van het Raschèr Saxophone Quartet brengen de wereldpremière, waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Adres:
Piet Heinkade 1
Postcode:
1019 BR
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Nederlands Kamerkoor
Raschèr Saxophone Quartet
Peter Dijkstra - dirigent

Entreeprijs:
€ 31,00


Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Kamerkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-14 11:47:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.