Christelijke Muziek & Concertagenda

Najaarsconcert Oost-Nederlands Kamerkoor in Russische sferen Zelhem, Gelderland


Naam:
Najaarsconcert Oost-Nederlands Kamerkoor in Russische sferen
Datum:
9 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u
http://www.youtube.com/watch?v=bzd4wS-tMxc
Omschrijving:

Op het programma staat 19e en 20e eeuwse koormuziek van de componisten Cnesnokov, Kalinnikov, Panchenko, Sviridov, Schnittke en Zemtsov. Hierin is een rijkdom aan klankbeelden te beluisteren.De harmonische muziek van o.a. Kalinnikov klinkt bijna letterlijk als een klok. De geheimzinnige klanken van Sviridov betoveren je als luisteraar en de weerbarstige klanken van Zemtsov en Schnittke dragen een enorme gelaagdheid en muzikale diepte in zich. Het koor heeft inmiddels een grote ervaring met deze muziek en weet de diverse sferen hiervan optimaal op te roepen.
Entree: € 12,50 in de voorverkoop en via de leden en € 15,00 aan de kassa.

Adres:
Lambertikerk, Markt 2
Postcode:
7021 AA
Plaats:
Zelhem (Boek overnachting in Zelhem)
Dagje uit in Zelhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Het Oost-Nederlands kamerkoor staat sinds 1993 onder leiding van Rob Vermeulen (1961). Hij is docent koordirectie aan de Hogescholen voor Kunsten in Arnhem en Utrecht en daarnaast is hij verbonden aan diverse koren, waaronder Musica Vocale te Wageningen. De thuisbasis van het Oost-Nederlands kamerkoor is de Catharinakerk in Doetinchem. Het koor treedt op in vele plaatsen in Oost-Nederland maar daarnaast ook in Bocholt, Münster, Osnabrück, Kalkar en Weimar. Jaarlijks worden tenminste drie concerten verzorgd: een a-capella concert, een groot koorwerk met solisten en orkest en een kerstconcert. Het Oost Nederlands Kamerkoor werkt verder mee aan diverse projecten in binnen- en buitenland. In 2011 zijn uitgevoerd: Concert voor Koor van Schnittke in Beiroet, de Mattheus Passion in Groenlo, het Requiem van Verdi in Nijmegen en de Messiah van Handel in Zieuwent. In 2012 zongen we o.a. het requiem van Durufle en de St. Jorismis van Herman Finkers. In 2013 was een (voorlopig) hoogtepunt de Johannespassie van Wolfgang Sauseng.

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.oostnederlandskamerkoor.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje oostnederlandskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Het Oost-Nederlands Kamerkoor o.l.v. Rob Vermeulen.
Telefoon:
06-12411572

Kaarten:
www.oostnederlandskamerkoor.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-10 12:23:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar