Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek - Sopraan, hoboïst en cellist in de spotlights Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek - Sopraan, hoboïst en cellist in de spotlights
Datum:
17 september 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 17 september om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door Simone de Koning, sopraan, Theo-Hans Kuijvenhoven, hobo, en Eelco Mossel, cello. Zij worden begeleid door Roland Aalbers, piano, en Ad Verhage, orgel en piano.
Op het programma staan barokke sonates van Vivaldi en Telemann, een ‘Geistliches Lied’ van Schütz en een aria uit de Mattheus-Passion van Bach. Daarna draait de focus naar de Romantiek. Drie prachtige romances van Robert Schumann voor hobo en piano, een avondlied van Mozart en wiegeliederen van Brahms en de Nederlandse Diepenbrock completeren het programma. Bij de laatste twee liederen speelt ook de cello – voor romantische muziek bij uitstek geschikt - een belangrijke rol.
De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
De Veenendaalse sopraan Simone de Koning studeerde eerst orgel (klassiek en lichte muziek) aan o.a. het Utrechts Conservatorium. Later studeerde ze solozang bij Irene Maessen, welke opleiding ze afsloot in 2015. Ze is dus als zangeres recent afgestudeerd, reden om haar in dit concert de mogelijkheid te bieden zich te presenteren aan het Veense publiek. Tijdens haar studie zang werd ze regelmatig begeleid door de pianist Roland Aalbers, en ook nu zal hij haar begeleiden. Theo-Hans en Eelco zijn oude bekenden binnen de serie Westerkerkmuziek, meestal in een begeleidende rol, maar nu ook in een solorol.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-08 22:41:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar