Christelijke Muziek & Concertagenda

Cabaret De Doe-het-Zelver Woudenberg, Utrecht


Naam:
Cabaret De Doe-het-Zelver
Datum:
25 september 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
18.30u - 19.30u
https://www.youtube.com/watch?v=ITcZe939kjk
Omschrijving:

Een eigen huis en thuis, een plek onder de zon. Een hemels plekje. Dat wil toch iedereen? Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden kan in het stuk De Doe-het-Zelver van alles maken.
In het stuk zet Ruurd Walinga de bouwvakker Douwe neer die vaak wordt ingeschakeld door doe-het-zelvers die in de problemen zijn gekomen. Douwe kan van alles maken, bijvoorbeeld ruzie en geeft dan ook een mini-cursus ruziemaken. Ook zorgen maken kan Douwe heel erg goed en hij zorgt er dan ook voor dat de hele zaal zich zorgen gaat maken.
Enkele stoere bouwvakkersverhalen passeren de revue en er zit een opmerkelijk verbouwingsprogramma van een echtgenote van een collega van Douwe in de show. Halverwege krijgt het programma een opzienbarende wending en gaat de doorgeslagen timmerman op zoek naar de oprichter van zijn familiebedrijf. Uiteindelijk ontdekt hij waarom de beroemde zoon van de timmerman geen zoon was van meneer Philips terwijl die toch het licht had gemaakt. Het stuk telt enkele vlotte meezingers en gevoelige liederen. Na afloop is er voor de liefhebbers een bijzonder cadeautje.
Andere cabaretstukken van Ruurd Walinga zijn: ‘Is Jezus aan wiegendood gestorven?’ (in zeven mijls laarzen door het evangelie, alle christelijke feestdagen in twee kwartier), ‘De Klokkenluider (over dood en leven), familieprogramma ‘Enig Kind’ (over welvaartskinderen, opvoeding), het ouderenprogramma ‘Vertel mij wat’, ‘Beesten zonder Beest’ (over seks, drugs en drank), ‘Op zoek naar mezelf’ (over identiteit, wie ben ik?), ‘Bossen Bloemen’ (over relaties en liefde), ‘Plantaardig en diervriendelijk’ (over hoe we onze eigen schepper zijn), 'Happen naar de Baas' (over geluk), en het kinderprogramma ‘Ik timmer erop los’ (over boosheid). Ook heeft hij een Friestalig programma: Ut en Thús.

Adres:
Nico Bergsteijnweg 139
Postcode:
3931 CC
Plaats:
Woudenberg (Boek overnachting in Woudenberg)
Dagje uit in Woudenberg | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Cabaret (meer cabaret)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.waterinwijn.nl
Email adres:
cabaret apenstaartje waterinwijn.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Water in Wijn.
Telefoon:
0623449545


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-08-24 11:15:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar