Christelijke Muziek & Concertagenda

Schnitgerfestival 2016 Groningen, Groningen


Naam:
Schnitgerfestival 2016
Datum:
14 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - 2300u
Omschrijving:

Festival rondom barokmuziek waarin de Groningse Schnitgerorgels een prominente rol vervullen: het jaarlijks terugkerende Schnitgerfestival wordt steeds gehouden in het derde weekend van oktober.

Voor de tweede dag van het Schnitgerfestival, op vrijdag 14 oktober, staat de Orgelnacht op het programma. Hiervoor treden Cor Ardesch, Henk de Vries, Bert van den Brink, Peter Westerbrink, Arjen Leistra en Adriaan Hoek aan.
De orgelnacht biedt een reis langs een variatie aan werken voor het orgel. Een avond die de echte orgelliefhebber niet mag missen! Tijdens deze orgelmarathon komt de bijzondere klankrijkdom van het beroemde Schnitgerorgel van Der Aa-kerk ten volle tot uiting. Geen orgelliefhebber, wees niet bang, dit is een prachtige kans om de verschillende facetten van het orgel te leren kennen. Het programma biedt een grote verscheidenheid aan muzieksoorten: van Bach tot Weckmann, van romantiek tot jazz en muziek uit de 20e eeuw! Tijdens dit concert worden er visuals geprojecteerd achterin de kerk. Aan jou de keuze of je naar het Schnitgerorgel kijkt of wegdroomt bij de visuals van de studenten Kunst, Cultuur en Media van het Noorderpoortcollege. Zij maken bij elk thema een eigen visual. Het Schnitgerfestival wil op deze manier de drempel verlagen voor nieuw publiek en de educatie uit de stad Groningen integreren in het festival.

De prijzen voor de verschillende activiteiten kunnen verschillen. Sommige activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Het Schnitgerfestival dankt zijn naam aan Arp Schnitger (1648-1719), een Duitse orgelbouwer die zo beroemd was dat hij wel de Stradivarius onder de orgelbouwers werd genoemd.

In Noord-Nederland zijn er nog elf Schnitger-orgels, overwegend in de provincie Groningen. De stad Groningen is echter de enige stad ter wereld met drie orgels van orgelbouwer Arp Schnitger: in de Martinikerk, de Der Aa-kerk en de Pelstergasthuiskerk. Deze bijzondere orgelcollectie kan sinds de heringebruikname van het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk in 2011 weer volledig worden benut.

Adres:
Der Aakerk, Akerkhof 2
Postcode:
9711 JB
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Cor Ardesch,
Henk de Vries,
Bert van den Brink,
Peter Westerbrink,
Arjen Leistra,
Adriaan Hoek

Entreeprijs:
€ 22,50

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.schnitgerfestival.nl/
Email adres:
festival apenstaartje schnitgerfestival.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Schnitgerfestival.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-08-16 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar