Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgel en Trompet in Concert - Wietse Meinardi en Piertje Feenstra Assen, Drenthe


Naam:
Orgel en Trompet in Concert - Wietse Meinardi en Piertje Feenstra
Datum:
28 augustus 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 17:15u
https://www.youtube.com/watch?v=YDmiD3SdCM0
Omschrijving:

Persbericht

Trompet en Orgel in concert

Op zondag 28 augustus a.s. geven Piertje Feenstra en Wietse Meinardi een concert op trompet en orgel in Adventskerk in Assen.
Het duo speelt een fris en toegankelijk programma met zowel werken uit de Barok als enkele pak-kende werken uit deze tijd. Er klinkt muziek van Bach, Händel, Stanley, Buxtehude en Viviani, maar ook modernere (en soms swingende) werken van Wammes, Delerue en Toon Haagen. Werken voor orgel en trompet worden afgewisseld met orgelsolowerken. De prachtige derde Triosonate in d-klein voor orgel van Bach maakt onderdeel uit van het programma.
Piertje en Wietse spelen sinds vorig jaar samen en hebben met succes opgetreden in de beroemde St. Walburgiskerk in Zutphen. Dit jaar treden ze samen op, o.a. in de Bovenkerk in Kampen, in Meppel en Parrega. Er staan inmiddels enkele opnames van deze concerten op YouTube.

Dit concert vindt plaats in de serie Musica Pro Deo, bestaande uit vieringen waarin muziek centraal staat. Hierin worden koren en musici uitgenodigd die garant staan voor kwaliteit. Bach-cantates, ves-pers en evensongs maken deel uit van de serie. In de zomermaanden is er ruimte voor concerten.

Zondag 28 augustus 2016, 16.00 uur
Lindelaan 49, Assen
Vrije toegang, deurcollecte.

Piertje Feenstra
Piertje Feenstra (1981) studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij docent Auke van der Merk. Na een succesvolle opleiding werkte Piertje als trompetdocent en ook als freelancer in verschillende Nederlandse symfonieorkesten.
Vanaf 2008 volgde ze haar Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij docent Manu Mellaerts. Ook studeerde ze twee jaar baroktrompet aan de Académie de Woluwe-Saint-Lambert bij docent Niranjan Wijewickrema. In 2010 werd ze als trompettiste in vaste dienst aange-nomen in Orkest van het Oosten te Enschede. Met dit orkest was ze afgelopen editie van het tv-programma “Maestro” veelvuldig te zien.
Ook is ze sinds kort actief met het pas opgerichte trompetkwartet C4, bestaande uit de trompettisten van het Orkest van het Oosten.

Wietse Meinardi
Wietse Meinardi (1966) is de hoofdorganist van de Adventskerk. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria te Groningen en Arnhem met als bijvak piano. Docenten waren o.a. Johan Beef-tink, Theo Jellema en Bert Matter (improvisatie). In 1990 en 1991 behaalde hij diploma's voor orgel en kerkmuziek. Later studeerde hij enkele jaren verder bij Cor Ardesch.
Hij geeft vaak soloconcerten en is ook geregeld te horen als begeleider van koren en solisten.
Hij is initiatiefnemer en organist van het muziektheaterprogramma Geachte Heer Bach, een stuk dat vanaf 2013 met succes al in 30 kerken werd uitgevoerd.
Sinds zijn studie leidde hij vele orgel- en pianoleerlingen op via Muziekschool Wietse Meinardi.
Ook is hij actief als orgeladviseur. In 2013 en 2014 volgde hij daartoe met succes de opleiding bij de Vereinigung der Orgelsachverständigen Deutschlands in Heidelberg (D).


Youtube opname: https://www.youtube.com/watch?v=YDmiD3SdCM0
website: www.wietsemeinardi.nl

Meer informatie: Werkgroep Musico Pro Deo - Inge Meinardi, 0592-460618, inge.meinardi@live.nl

Adres:
Lindelaan 49
Postcode:
9404KR
Plaats:
Assen (Boek overnachting in Assen)
Dagje uit in Assen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.vredenoord-assen.nl/agenda
Meer concerten:
Alle concerten van Inge Meinardi.
Telefoon:
0592460618


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-08-05 17:06:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar