Christelijke Muziek & Concertagenda

Alpha & Omega, live door Adrian Snell Zwolle, Overijssel


Naam:
Alpha & Omega, live door Adrian Snell
Datum:
21 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2000u - u
Omschrijving:

De bekendste muziekwerken van de Brit Adrian Snell maken al jaren gebruik van koren. Maar er is vrijwel geen ander project dat zoveel koren in Nederland heeft geïnspireerd als ‘Alpha & Omega’. Het bijzondere epos bestaat 30 jaar en zal in oktober voor het eerst in bijna 10 jaar tijd door Adrian Snell weer live uitgevoerd worden in Nederland; uiteraard met medewerking van een band en samengesteld Hollands koor. De concerten zullen bovendien opgenomen worden om ‘Alpha & Omega’ in een eigentijdse muzikale jas weer uit te geven op cd.

‘Alpha & Omega’ begon voor componist en zanger Adrian Snell als een muziekwerk dat worstelde met conflicten en oorlogen in de wereld na een bezoek aan Bergen-Belsen. Gedurende het werk zette Snell deze conflicten en duisternis in een groter kader, waarin het verzoeningsverhaal tussen God en de mens verteld wordt. ‘Alpha & Omega’ is gedurende de jaren veruit het bekendste koorwerk van Adrian Snell geworden; mede door de populariteit van liederen als ‘I Am The Way’, ‘Lord Have Mercy’ en de titelsong ‘Alpha & Omega’. ‘Lord Have Mercy’ wordt tot op heden in Nederlandse kerken gezongen (als ‘Vader Vol Van Vrees en Schaamte’). In de 30 jaar dat ‘Alpha & Omega’ uitgevoerd wordt, hebben honderden koren in Nederland het werk omarmd.

Adres:
Sterrenkroos 56
Postcode:
8043 NX
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Pop (meer popconcerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Adrian Snell
Choir Company, o.l.v. Maarten Wassink

Entreeprijs:
€ 24,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Lift:
Nee

Internetadres:
https://www.events4christ.nl/tours/alpha-omega-adrian-snell/
Meer concerten:
Alle concerten van Adrian Snell.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-08-05 14:23:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar