Christelijke Muziek & Concertagenda

Muzikale Weense zomerreis in de noordoostpolder Emmeloord, Flevoland


Naam:
Muzikale Weense zomerreis in de noordoostpolder
Datum:
13 augustus 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10:00u - 17:00u

">Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Zaterdag 13 augustus organiseert zomerfestival Travelling in Baroque weer een zomerreis door de Noordoostpolder. Thema is dit jaar Muziekstad Wenen
Gratis openingsconcert
De zomerreis opent traditiegetrouw met een gratis openingsconcert, in kerkgebouw De Hoeksteen in Emmeloord, om 10:00 uur. Daar spelen Daphne Oltheten (viool) en Henrique Gomide (piano) een programma met sonates van Beethoven, Schubert en Webern.
De tour per fiets, auto of in de touringcar
Daarna gaat de reis verder, en zijn er drie mogelijkheden om de reis te maken die langs Espel, Tollebeek en Urk voert. Voor de sportievelingen is er de fietsroute en er is een touringcar met reisgids die de concerten inleidt, deze bus vertrekt bij de Hoeksteen en komt na afloop daar ook weer terug. En natuurlijk kan de reis met eigen vervoer gemaakt worden.
Het schema ziet er zo uit:
10:00u Hoeksteen, Emmeloord
tijd fiets
auto
touringcar met gids
11:45u Espel
Tollebeek
Urk

14:00u Urk
Espel
Tollebeek

16:15u Tollebeek
Urk
Espel

Verrassend programma met top musici
Het zomerfestival Travelling in Baroque heeft een reputatie hoog te houden wat betreft de kwaliteit van het programma en de musici. En ook dit jaar belooft iets speciaals te worden. In Tollebeek, in de St. Hubertuskerk, zingt de mezzo sopraan Rosanne van Sandwijk, begeleid door pianist Jacobus den Herder, liederen van Gustav en Alma Mahler. Rosanne was prijswinnares bij het Internationaal Vocalisten concours in Den Bosch. De liederen van Mahler zijn beroemd, maar niet zo bekend is dat zijn vrouw Alma ook componeerde. Mahler zelf vond het maar niets, hoewel hij daar later spijt van kreeg.
Echte Weense barokmuziek is te horen in het Kerkje aan de Zee op Urk. Het ensemble Fantasticus, bestaande uit Rie Kimura –viool, Robert Smith – gamba en Guillermo Brachetta – clavecimbel, laten de pracht en praal van het Habsburgse rijk horen. In Espel zijn we te gast in het atelier van Annemiki Bok. Daar speelt het wereldberoemde London Haydn String Quartet. Strijkkwartetten van Haydn en Webern. Een aantal jaar geleden waren ze ook te gast bij Travelling in Baroque en we zijn trots dat ze hier weer terug willen komen.
Na afloop van de zomerreis kan in Italiaans restaurant Da-Enzo in Emmeloord de dag besloten worden met een driegangen Beethoven menu, geïnspireerd op Zuid-Tiroler specialiteiten. Graag tevoren reserveren.
Voor wie een hele zomerreis te veel is: er zijn ook losse kaarten te koop, via de website en ter plekke op de dag. Meer info en kaarten: www.travellinginbaroque.com / 06-42906421

Adres:
Nagelerstraat 2
Postcode:
8301 XE
Plaats:
Emmeloord (Boek overnachting in Emmeloord)
Dagje uit in Emmeloord | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Duo Oltheten/Gomide,
London Haydn Quartet,
Fantasticus,
Rosanne van Sandwijk & Jacobus den Herder

Entreeprijs:
€ 27,50

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.travellinginbaroque.com
Email adres:
info apenstaartje travellinginbaroque.com
Meer concerten:
Alle concerten van zomerfestival Travelling in Baroque.
Telefoon:
0642906421

Kaarten:
www.klassiekemuziek.nl/travelling-in-baroque

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-07-29 13:46:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar