Christelijke Muziek & Concertagenda

Veenendaals projectorkest met Bach, Mozart en Haydn Veenendaal, Utrecht


Naam:
Veenendaals projectorkest met Bach, Mozart en Haydn
Datum:
25 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 25 juni om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, het slotconcert gegeven van het zesde seizoen Westerkerkmuziek. Dit feestelijke concert wordt verzorgd door het Veenendaals projectorkest o.l.v. Ad Verhage met medewerking van de sopraan Tamara Ester en de pianiste Noëlle Drost. Op het programma staan drie beroemde klassieke werken: de eerste orkestsuite van J.S. Bach, het motet ‘Exultate Jubilate’ van W.A. Mozart en het 11e pianoconcert van J. Haydn.
De orkestsuite nr. 1 van Bach bestaat uit een aantal contrasterende delen die zijn gebaseerd op gangbare dansvormen. Naast het strijkorkest spelen hobo’s en fagot een belangrijke rol in deze suite. Het solo-motet Exsultate Jubilate is zonder twijfel een van de meest geliefde geestelijke werken van Mozart. Hij schreef het op zeventienjarige leeftijd in januari 1773 in Milaan; het werk is een miniatuur vocaal concert in drie delen, dat culmineert in een briljant Alleluja. Het motet bestaat uit twee aria's en een recitatief en wordt besloten met een Halleluja. In de periode tussen 1756 en 1784 componeerde Joseph Haydn een reeks klavierconcerten waarvan het Pianoconcert nr. 11 in D majeur tegenwoordig nog het meest gespeeld wordt. Het eerste deel is een opgeruimd, vrolijk vivace. Daarna volgt een ontroerend mooi adagio en tenslotte een indrukwekkend kwiek rondo dat al zeer pianistisch klinkt! De invloed van de toen achtentwintigjarige Mozart is in dit slotdeel goed te horen.
De toegang is gratis, maar aan het eind van het concert wordt wel een collecte gehouden. Meer informatie over het programma en de musici is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het Veenendaals projectorkest bestaat uit vergevorderde amateur-musici en enkele (semi-)professionele spelers uit Veenendaal en omgeving. Het orkest is speciaal in het leven geroepen voor de concerten van de Westerkerkmuziek. Met een gering aantal repetities wordt een concert voorbereid; dit is mogelijk omdat de spelers geroutineerd zijn in orkestspel. De Veenendaals lyrische sopraan Tamara Ester volgde zanglessen bij o.a. Marjo van Someren, Kees Jan de Koning en Geert Berghs en nam deel aan masterclasses o.l.v. Maarten Koningsberger en Peter Kooij. Tamara behaalde haar bachelor of music in juni 2013. Zij heeft sinds 2008 een zanglespraktijk "De Klankfontein" en geeft stemvorming bij diverse koren. Noëlle Drost is 16 jaar en doet niets liever dan piano spelen. Ze is begonnen bij Arjo Heikamp en vervolgde haar opleiding daarna bij Bep Visser en Harold Schonewille. Noëlle krijgt nu les van Marlies van Gent aan de School voor Jong Talent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze was prijswinnaar op het Prinses Christinaconcours.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-16 22:39:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar