Christelijke Muziek & Concertagenda

Fuego Utrecht, Utrecht


Naam:
Fuego
Datum:
25 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
https://www.youtube.com/watch?v=lulwfbEbd1E
Omschrijving:

Over het Programma
De ‘Misa Tango’ van Luis Bacalov (1933-) bestaat, net als vele andere missen, uit vijf delen, maar daar houden de overeenkomsten op. Het stuk wordt gezongen in het Spaans, swingt als een tango en een belangrijke rol is weggelegd voor de Bandoneon. Dit instrument, dat koningin Maxima tot tranen ontroerde, is een essentieel onderdeel van de meeste tango ensembles. Behalve klassieke werken componeert Bacalov ook filmmuziek, hiervoor won hij in 1996 een oscar (voor Il Postino).
Georges Bizet (1838-1875) is vooral bekend om de opera ‘Carmen’, één van de beroemdste en meest geliefde opera’s ter wereld. Bizet heeft dit zelf niet mee mogen maken; hij stierf kort na de niet zo goed ontvangen première. Vijfentwintig jaar later was het stuk al meer dan 1000 keer uitgevoerd. Verder staan er op het programma: Danse macabre van Camille Saint-Saëns voor het orkest en enkele a capella stuken voor het koor van onder andere Javier Busto.
Over het USKO
Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat sinds 1945 en is met bijna honderdvijftig leden een van de grootste muziekgezelschappen van Nederland. Het jaarlijkse Bachprogramma vormt al sinds de oprichting het hoogtepunt op de concertagenda. Komend voorjaar voeren wij de Johannespassion uit. Dit najaar zullen wij o.a. Mussorgsky’s Schilderijen tentoonstelling uitvoeren. Via onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven (www.usko.nl/nieuwsbrief).

Adres:
Vredenburgkade 11
Postcode:
3511 WC
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Utrechts Studenten Koor en Orkest
o.l.v. Gilles Michels
Jannelieke Schmidt – sopraan
Sven Weyers – bariton
Martin de Ruiter – bandoneonist

Entreeprijs:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.usko.nl
Email adres:
usko apenstaartje usko.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Utrechts Studenten Koor en Orkest.
Telefoon:
0302538785

Kaarten:
https://www.tivolivredenburg.nl/nl/agenda/detail/5629/Utrechts_Studenten_Koor_en_Orkest_o_l_v_Gilles_Michels

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-05 17:13:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar