Christelijke Muziek & Concertagenda

Engelse kathedrale muziek Huizen, Noord-Holland


Naam:
Engelse kathedrale muziek
Datum:
24 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Op vrijdagavond 24 juni a.s. zal de Nieuwe kerk in Huizen gevuld worden met klanken van Engelse kathedrale muziek.

Engeland staat bekend om de rijke koortraditie. Denk aan de beroemde jongenskoren van o.a. de Westminster Abbey in Londen en het Kings College in Cambridge. Een groot gedeelte van het jaar zijn deze koren te beluisteren in de zogenaamde Evensongs. Ook in Nederland is de Engelse koormuziek populair, en zelfs in menig stad en dorp worden naar Engels (Anglicaans) voorbeeld Evensongs gehouden.

Tijdens de VrijdagAvondmuziek, de maandelijkse concertserie in de Nieuwe kerk, zullen een aantal hoogtepunten uit de 19de- en 20ste eeuwse Engelse koorliteratuur ten gehore worden gebracht. Op het programma staan werken van Charles Villiers Stanford, William Harris, Edward Elgar, Herbert Howells en Benjamin Britten.

Van Elgar staat diens schitterende Te Deum op het programma, een feestelijk werk voor koor en orgel. Britten is op het programma vertegenwoordig met een tweetal werken: het Festival Te Deum en de Cantate Rejoice in the Lamb, gecomponeerd op tekst van Christopher Smart. Het werk op de bijzondere tekst van Smart bestaat uit 8 secties, afwisselend koor en solo. Van Stanford en Harris staan een aantal werken voor 6- tot 8-stemmig koor a capella op het programma, van Howells zal een Magnificat worden gezongen en zal een werk voor orgel solo ten gehore worden gebracht.

Uitvoerenden van het concert op vrijdagavond 24 juni in de Nieuwe kerk in Huizen zijn Kamerkoor Vocaliber en solisten o.l.v. Richard Vos. Organist Cees-Willem van Vliet zal het koor begeleiden. Het programma duurt ongeveer een uur.
De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis. Bij de uitgang is er een deurcollecte.
Na afloop zal u een glas wijn of fris worden aangeboden.

Adres:
Brede Englaan 28
Postcode:
1272GS
Plaats:
Huizen (Boek overnachting in Huizen)
Dagje uit in Huizen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.vocaliber.nl
Email adres:
vocaliber.huizen apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Vocaliber.
Telefoon:
036-5326356


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-03 21:20:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar