Christelijke Muziek & Concertagenda

Songs of Travel & Songs of the Sea Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Songs of Travel & Songs of the Sea
Datum:
11 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u

Omschrijving:

Op het programma staat een uitgelezen selectie Engelse liederen, die twee thema’s bezingen: ‘reizen’ en ‘de zee’. Als solist treedt op de Dordtse bas-bariton Jaap Sletterink, Caecilia Boschman begeleidt op de piano, dirigent Hans van der Toorn heeft de algehele leiding. Afwisselend wordt er gezongen door het koor, de solist èn de combinatie van beide.

De componisten Ralph Vaughan Williams en Benjamin Britten hebben zich veel moeite getroost eeuwenoude liederen aan de vergetelheid te ontrukken. Het thema ‘reizen’ wordt in veel van die liederen bezongen.

Na de pauze komt het thema ‘de zee’ aan bod. Henry Newbolt dichtte een serie liederen over Captain Drake, de beroemde admiraal/kaper uit de 16-de eeuw. Charles Villiers Stanford zette de poëtische teksten op muziek. De solist is de verteller, het koor begeleidt. De mooie klankkleur van mannenstemmen maakt de liederen heel bijzonder.

Tussen beide thema’s door wordt ‘The Ballad of Little Musgrave and Lady Barnard’ uitgevoerd. Benjamin Britten bewerkte deze middeleeuwse ballade tot een modern stuk dat het dramatische verhaal vertelt van een beeldschone edelvrouwe, die verliefd wordt op een eenvoudige knecht. Het loopt dramatisch af wanneer de jaloerse echtgenoot Lord Barnard achter de geheime liefde komt.

Adres:
Kuipershaven 21
Postcode:
3311 AL
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Koninklijk Dordrechts Mannenkoor,solist bas-bariton Jaap Sletterink, Caecilia Boschman piano, dirigent Hans van der Toorn.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.kna-dordrecht.nl
Email adres:
fred.van.os apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA.

Kaarten:
te bestellen op www.kna-dordrecht.nl of aan de zaal.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-05-26 09:19:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar