Christelijke Muziek & Concertagenda

Beroemde popsongs in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Beroemde popsongs in de Bavo
Datum:
14 augustus 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
https://www.youtube.com/playlist?list=PLAvdudgJWHorep1_hRZa8YkSbKNqJHKDM.
Omschrijving:

Op zondag 14 augustus worden in de Bavo beroemde popsongs uitgevoerd in een bijzondere vesper. Marion Strijk (sopraan) en Henk Veldman (orgel) zullen de bezoekers van deze vespers meenemen in beroemde popsongs, die in de gewelven bij de Grote of St. Bavokerk een bijzondere lading zullen krijgen. Uitgevoerd worden onder werken van Supertramp, Queen (o.a. the Bohemian Rhapsody), Adele (Rolling in the deep), Anouk (Birds), The Beach Boys, The Allan Parsons Project, Sweet Goodbyes, Krezip en vele anderen.
In 2015 is Marion gestart met deze cyclus van popsongs in een andere setting. Met organist Henk Veldman heeft zij een popprogramma samengesteld waarin oude, maar ook nieuwe popsongs bewerkt zijn voor sopraan en orgel. Dit initiatief werd geboren uit de wens van de beide musici om een brug te slaan tussen de pop en de klassieke wereld. Inmiddels hiervan ook een CD uitgebracht.

Daarover werd gezegd: ‘Een orgel kun je voor heel andere muziek gebruiken dan het begeleiden van psalmen en gezangen. Maar kun je er ook popmuziek op spelen? Henk Veldman laat op deze cd horen dat dit prima kan, zonder banaal te worden. Als je maar de goede muziek uitzoekt en die smaakvol arrangeert. En dan natuurlijk nog een orgel uitzoekt waarop deze muziek goed kan klinken’. En met het Müllerorgel zal dat zeker lukken!

Wie nieuwsgierig is geworden, kan alvast via de volgende link wat horen. Je mist dan alleen wel net de ambiance van de Bavo: https://www.youtube.com/playlist?list=PLAvdudgJWHorep1_hRZa8YkSbKNqJHKDM.

Zondag 14 augustus Grote of St. Bavokerk, 19:00 – ca. 20:00 uur: Vesper, beroemde popsongs bewerkt voor sopraan en orgel; Marion Strijk (sopraan) en Henk Veldman (orgel). Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk, Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Pop (meer popconcerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Marion Strijk (sopraan) en Henk Veldman (orgel).

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-05-20 10:32:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar